BOOK TALK 2020: 20 godina posle - Kako je propala "Petooktobarska republika" i šta je naša književnost o tome zabeležila

Od 2015. godine u Novom Sadu se održava regionalna književna konferencija "Book Talk" posvećena najuglednijim piscima, kritičarima, izdavačima, poznatim ličnostima i umetnicima iz celog regiona.

Ove godine zbog situacije sa virusom korona, konferencija će se prvi put od postojanja održati online i svi zainteresovani će moći da je prati putem lajv strima na You Tube kanalu Color Media Communications.

Treći panel pod nazivom "20 godina posle: Kako je propala "Petooktobarska republika" i šta je naša književnost o tome zabeležila", moderiraće novinar i pisac Aleksandar Đuričić, a njegovi sagovornici ovom prilikom biće:
- Gojko Božović, pesnik, književni kritičar, esejista, izdavač, Beograd
- dr Nebojša Vladisavljević, profesor na beogradskom Fakultetu političkih nauka, Beograd
- Luka Tripković, pisac i akademski slikar, Beograd
- Veljko Lalić, novinar, glavni urednik Nedeljnika, Beograd
- Đuro Radosavović, Beograd.

Učesnici ovog panela pokušaće da daju odgovore na pitanja: Šta se dogodilo sa Srbijom u poslednjih 20 godina? Na šta bi ličila Srbija da nije bilo 24. septembra i kasnije 5. oktobra 2000. godine?

Prvog oktobra simbolično će se održati samo jedan panel u Arhivu Vojvodine, Novi Sad, posvećen devedesetogodišnjici od rođenja našeg slavnog pisca Borislava Pekića. Ovaj deo programa biće, takođe, dostupan za gledanje i online putem lajv strima koji možete pratiti OVDE.

Drugog oktobra, tokom celog dana, glavni program, biće strimovan na You Tube kanal organizatora kao i na sajt konferencije. Ovaj program možete pratiti klikom OVDE.

Konferenciji, kao i svake godine, prethodi "Nedelja knjige" u sklopu koje volonteri poklanjaju knjige u gradskom prevozu svakom koga zateknu da čita. Ovu akciju organizuje Color Media Communications zajedno sa JGSP "Novi Sad" i izdavačima Clio, Laguna i JP Službeni Glasnik partnerima konferencije koji su donirali svoja izdanja.

"Book Talk 2020" konferencija održava se uz podršku Grada Novog Sada, Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, informisanje i odnose sa verskim zajednicama i JP Službeni Glasnik.

Celokupan program i satnicu ovogodišnje konferencije možete pogledati na sledećem linku: http://communications.rs/booktalk2020/

Autor: Nadlanu.com
Foto: Privatna arhiva, CMC,  V. Danilov, Ivan Dinić

Pogledajte još