BOOK TALK 2020: "Književnost i novi totalitarizmi" - 190 godina od francuske Julske revolucije, da li sloboda i dalje predvodi narod

Od 2015. godine u Novom Sadu se održava regionalna književna konferencija "Book Talk" posvećena najuglednijim piscima, kritičarima, izdavačima, poznatim ličnostima i umetnicima iz celog regiona.

Ove godine zbog situacije sa virusom korona, konferencija će se prvi put od postojanja održati online i svi zainteresovani će moći da je prati putem lajv strima na You Tube kanalu Color Media Communications.

Sedmi panel pod nazivom "Književnost i novi totalitarizmi" - 190 godina od francuske Julske revolucije, da li sloboda i dalje predvodi narod, moderiraće Gordana Draganić Nonin, novinarka, a njeni sagovornici biće:
- Aleksej Kišjuhas, sociolog iz Novog Sada
- Ante Tomić, književnik i novinar iz Splita.

Učesnici ovog panela pokušaće da odgovore na pitanja: Kako se književnost 2020. godine nosi sa novim totalitarizmima koji niču po celom svetu? Imamo li Gintera Grasa za 21. vek?

Prvog oktobra simbolično će se održati samo jedan panel u Arhivu Vojvodine, Novi Sad, posvećen devedesetogodišnjici od rođenja našeg slavnog pisca Borislava Pekića. Ovaj deo programa biće, takođe, dostupan za gledanje i online putem lajv strima koji možete pratiti OVDE.

Drugog oktobra, tokom celog dana, glavni program, biće strimovan na You Tube kanal organizatora kao i na sajt konferencije. Ovaj program možete pratiti klikom OVDE.

Konferenciji, kao i svake godine, prethodi "Nedelja knjige" u sklopu koje volonteri poklanjaju knjige u gradskom prevozu svakom koga zateknu da čita. Ovu akciju organizuje Color Media Communications zajedno sa JGSP "Novi Sad" i izdavačima Clio, Laguna i JP Službeni Glasnik partnerima konferencije koji su donirali svoja izdanja.

"Book Talk 2020" konferencija održava se uz podršku Grada Novog Sada, Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, informisanje i odnose sa verskim zajednicama i JP Službeni Glasnik.

Celokupan program i satnicu ovogodišnje konferencije možete pogledati na sledećem linku: http://communications.rs/booktalk2020/

Autor: Nadlanu.com
Foto: Privatna arhiva, CMC

Pogledajte još