BOOK TALK 2020: Biotriler uživo - Naučna fantastika i pandemija

Od 2015. godine u Novom Sadu se održava regionalna književna konferencija "Book Talk" posvećena najuglednijim piscima, kritičarima, izdavačima, poznatim ličnostima i umetnicima iz celog regiona.

Ove godine zbog situacije sa virusom korona, konferencija će se prvi put od postojanja održati online i svi zainteresovani će moći da je prati putem lajv strima na You Tube kanalu Color Media Communications.

Deveti panel pod nazivom "Biotriler uživo: Naučna fantastika i pandemija"moderiraće Dragoljub Igrošanac,vlasnik i urednik sajta Art-Anima, Beograd, a njegovi sagovornici biće:
- Dragana Bošković, književnica, Novi Sad
- Goran Skrobonja, pisac, Beograd
- Srđa Janković, imunolog, Beograd
- Dragan Jovićević, filmski kritičar i teoretičar, Beograd
- Monja Jović, scenaristkinja, urednica i spisateljica, Beograd

Učesnici poslednjeg panela konferencije "Book Talk 2020" pokušaće da daju odgovor na pitanje - Koliko će pandemija koja je obeležila 2020. na bujanje naučno-fantastične literature kod nas i u svetu - kako u literaturi tako i u filmovima i serijama?

Prvog oktobra simbolično će se održati samo jedan panel u Arhivu Vojvodine, Novi Sad, posvećen devedesetogodišnjici od rođenja našeg slavnog pisca Borislava Pekića. Ovaj deo programa biće, takođe, dostupan za gledanje i online putem lajv strima koji možete pratiti OVDE.

Drugog oktobra, tokom celog dana, glavni program, biće strimovan na You Tube kanal organizatora kao i na sajt konferencije. Ovaj program možete pratiti klikom OVDE.

Konferenciji, kao i svake godine, prethodi "Nedelja knjige" u sklopu koje volonteri poklanjaju knjige u gradskom prevozu svakom koga zateknu da čita. Ovu akciju organizuje Color Media Communications zajedno sa JGSP "Novi Sad" i izdavačima Clio, Laguna i JP Službeni Glasnik partnerima konferencije koji su donirali svoja izdanja.

"Book Talk 2020" konferencija održava se uz podršku Grada Novog Sada, Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, informisanje i odnose sa verskim zajednicama i JP Službeni Glasnik.

Celokupan program i satnicu ovogodišnje konferencije možete pogledati na sledećem linku: http://communications.rs/booktalk2020/

Autor: Nadlanu.com
Foto: Privatna arhiva, CMC

Pogledajte još