DA STARENJE NE NASTUPI PRE VREMENA: Kako položaj spavanja utiče na izgled?

Iako se spavanje čini kao bezazlena aktivnost, koja nam donosi samo dobro, istina je zapravo malo drugačija. Možemo koristiti najbolje kozmetičke proizvode i slediti savete i preporuke za negu lica, ali sav trud lako padne u vodu, ukoliko ne zauzmemo dobar položaj. Starenje je prirodan proces kome se ne treba opirati, ali je dobro učiniti sve što je do nas, da ne nastupi pre vremena.

Ukoliko spavate okrenuti na stomak ili stranu, nemamo lepe vesti za vas. Naime, na taj način podstičete stvaranje sitnih i primetnih bora. Prema rečima stručnjaka, bore od spavanja zaista postoje i mogu biti trajne. Naravno, ovde govorimo o navici, ne o pojedinačnom slučaju kada ste slučajno ili za promenu zaspali u nekom od ova dva položaja. Stoga, sledeći put razmislite da li vam je važniji komfor ili lepota.

Znamo da nije lako promeniti ustaljeno ponašanje, ali ako ste se prepoznali u prethodnim redovima, znate šta vam je činiti. Najbolje je da spavate na leđima, što može i te kako uticati na izgled kože. Pored toga, ono povoljno utiče na sama leđa, ali i smanjuje neugodan bol u kolenu. Sa druge strane, treba sagledati i zdravlje u celini, odnosno prihvatiti činjenicu da je nekada preporučen položaj nemoguć. To se odnosi na osobe koje pate od bola u vratu, gorušice ili apneje, kojima se savetuje da spavaju na stomaku ili okrenuti na stranu. Sve u svemu, nije naodmet pročitati savet, ali na kraju, svako mora da odluči šta je najbolje za njega i prati potrebe svog organizma.

Izvor: Citymagazine.rs
Foto: Ilustracija/Pixabay.com

Pogledajte još