Danska otvorila četvrti festival nacionalnih kuhinja #FoodPlanet2020

Četvrti po redu festival nacionalnih kuhinja „Food Planet“, kојi оrgаnizuјe Udruženje građana “Srcem za sve”, u saradnji sa kоmpаniјama “Color Media Communications” i “Ninamedia”, a uz podršku Grada Novog Sada – Gradske uprave za privredu, otvoren je juče, 10. oktobra u 15h, na platou isped Sportsko-poslovnog centra Vojvodine u Novom Sadu.

Čast da otvore ovogodišnji Food planet imali su predstavnici zemlje za koju kažu da je “država blagostanja” i izvanično jedna od najsrećnijih nacija na svetu. Na otvaranju festivala govorila je ambasadorka Danske Nj.E. Suzane Šajn i direktor Sportsko-poslovnog centra Vojvodine Dragan Milić.

Kraljevina Danska - zemlja sa 443 ostrva, najstarijom državnom zastavom I najstarijim muzičkim instrumentom na planeti koja nam je podarila jednog Hansa Kristijana Andersena, tvorca Male sirene I mnogih drugih priča koje su obeležile naše detinjstvo kao što će obeležiti I detinjstva generacija koje dolaze država je u kojoj se, inače, konzumira najviše kafe I mnogo piva i koja ima najveći stepen zaposlenosti u Evropi. Ambasadorka ove zemlje, govorila je o njihovim tradicionalnim jelima, o tome koja od njih su najpopularnija, a neke od njih, posetioci su bili u prilici i sami da probaju.

Sve do 20. oktobra, tokom 10 dana festivala, svojom nacionalnom kuhinjom, kulturom i tradicijom predstaviće se 20 zemalja, a posetioci festivala imaće priliku da svakog dana od 15h besplatno degustiraju specijalitete, uživaju u bogatom kulturno-umetničkom programu i bolje se upoznaju sa ukusima i običajima različitih krajeva sveta.

Na platou će se nalaziti i izložbene tezge u formi drvenih kućica u kojima će se vršiti prodaja suvenira, rukotvorina, hrane i pića.

Pogledajte još