Tribina "Niste sami" održana u Srednjoj mašinskoj školi u Novom Sadu

Sedma tribina u 2020. godini, u okviru kampanje "Niste sami", održana je juče, 13. oktobra, u Srednjoj mašinskoj školi (Bulevar kralja Petra I 38) u Novom Sadu, s početkom u 10 sati.

Na tribini su ovom prilikom govorili:

- Aleksandar Plavšić, psiholog, predstavnik Centra "Srce";
- Bojana Božić, dizajner odeće, tekstila i enterijera, poslednjih nekoliko godina uspešno se bori sa anksioznim poremećajem i depresijom;
- Dobrila Marković, OPENS.

U oktobru 2018. godine, pod pokroviteljstvom Predsednice Narodne skupštine Republike Srbije, Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i UNICEF-a - pokrenuta je kampanja "Niste sami!" sa ciljem prevazilaženja predrasuda prema mladim osobama sa problemima mentalnog zdravlja i invaliditetom.

Nakon prve konferencije održane u Domu Narodne skupštine u Beogradu 11. oktobra 2018., održane su tribine u još šest gradova širom Srbije (Bačka Palanka, Novi Sad, Požarevac, Zaječar, Niš i Čačak).

Tokom 2019. godine održano je ukupno 13 tribina, a sa kampanjom nastavljamo i u 2020. godini.

Prethodno smo tribine održali u SŠ "Svetozar Miletić" i TŠ "Mileva Marić-Ajnštajn" u Novom Sadu, zatim u Gimnaziji u Čačku, u Medicinskoj školi u Požarevcu, u Gimnaziji "Žarko Zrenjanin" u Vrbasu, a nakon toga i u Medicinskoj školi "7. april" u Novom Sadu.

Tribinu organizuju kompanija Color Media Communications i Udruženje građana Petrovaradin media, uz podršku Narodne skupštine Republike Srbije, Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Kancelarije za ljudska i manjinska prava, a pod pokroviteljstvom kompanija: AMS Osiguranje, MTS - Telekom Srbija i Eurobanka.

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.