Novi Sad za početnike: Prijavite se za besplatnu tematsku turu “Jevrejski Novi Sad”

Tematska vođena tura “Jevrejski Novi Sad” u okviru projekta "Novi Sad za početnike", održaće se 31. oktobra, s početkom u 12 časova. Mesto sastanka i polaska u obilazak biće kod ulaza u Jevrejsko groblje na Grbavici u ulici Doža Đerđa.

Ove subote, na poslednjoj besplatnoj vođenoj turi tokom oktobra 2020. godine, upoznaćemo se sa istorijom Jevreja u Novom Sadu i saznati više toga o procvatu jevrejske zajednice u međuratnom periodu i o njihovom stradanja u Drugom svetskom ratu. Nakon Jevrejskog groblja predviđen je obilazak Jevrejske ulice i Sinagoge gde ćemo čuti nešto više o jevrejskoj zajednici koja je jedna od najstarijih zajednica u Novom Sadu. Iskoristite jedinstvenu priliku da otkrijete nove činjenice o najvećem gradu u Vojvodini i saznate više o prostorima koje su stvarali i u kojima su živeli članovi nekada brojne i značajne jevrejske zajednice, tokom više od tri veka duge istorije Novog Sada. Prijavite se za besplatnu vođenu turu što pre, jer su mesta ograničena. Za prijavu i sve dodatne informacije obratite nam se putem mejl adrese: ivana.rajinac.cpg@gmail.com

Kompanija Color Media Communications uz podršku Grada Novog Sada organizuje pet tematskih turističkih tura kroz Novi Sad tokom oktobra meseca 2020. godine.

Pozivamo sve Novosađane, goste, turiste i sve koji žele da nauče nešto više o istoriji Novog Sada, kroz projekat "Novi Sad za početnike".

Tematske ture vodiće turistički vodić Biljana Milošević.

Foto: CMC

Pogledajte još