Bioskop "Arena Cineplex" u Novom Sadu podržao UN Women kampanju #PolaPola

U okviru UN Women kampanje #PolaPola "Briga nije (samo) ženski posao!" postavljene su previjalice za bebe u muškim toaletima u pet javnih objekata, od kojih je jedan bioskop "Arena Cineplex" u Novom Sadu.

"Bioskop Arena Cineplex se sa zadovoljstvom priključio ovoj kampanji. Važno je da o ovakvim stvarima razgovaramo, jer su u suprotnom one nevidljive. Odlučili smo da previjalicu za bebe stavimo u muški toalet našeg kafića “The End café” koji se nalazi u okviru bioskopa. Razlog za to je što veliki broj roditelja provodi vreme sa svojom decom i u ovom delu bioskopa u kojem imamo i igraonicu na otvorenom. Takođe, dosta očeva dolazi sa svojom decom u bioskop, ne samo da bi gledali film, već i uživali i bili deo različitih aktivnosti koje organizujemo za mališane. Zbog toga verujemo da smo na ovaj način prvenstveno pomogli njima, a s druge strane i motivisali druge očeve da se više uključe u brigu o deci od najranijeg uzrasta", izjavila je Jelena Jovičić, marketing asistent bioskopa "Arena Cineplex".

UN Women i Koordinaciono telo za rodnu ravnopravnost, uz podršku Britanske ambasade u Beogradu, a u saradnji sa kompanijom Color Media Communications pokreću nacionalnu kampanju koja pod imenom "#PolaPola – Briga nije (samo) ženski posao” poziva na priznavanje i ravnopravnu raspodelu neplaćenih poslova u domaćinstvu, pre svega staranja.

Takođe, u okviru kampanje postavljene su previjalice za bebe u muškim toaletima u pet javnih objekata u zemlji: Cine Grand (TC BIG Rakovica) i Kombank dvorana u Beogradu, Muzej Vojvodine i Arena Cineplex u Novom Sadu, i Bioskop Vilin grad u Nišu.

Kampanja “#PolaPola – Briga nije (samo) ženski posao” trajaće do 25. novembra uz pomoć brojnih agenata promena kao što su Milan Marić, glumac, Mina Sovtić, glumica, Nataša Miljković, televizijska novinarka i autorka, Jovana Petković, modna dizajnerka, Zaga Kalmar, modna dizajnerka, Jovana Ružičić, direktorka Centra za mame, Lidija Ćulibrk, glavna urednica magazina “Lepota & Zdravlje”, Milica Đokić, marketing ekspertkinja, Mladen Sekulić, fotograf, Sandra Zekić, bokserka i novinarka i mnogi drugi.

Kampanja je deo projekta Rodno odgovorno upravljanje koji sprovode Koordinaciono telo za rodnu ravnopravnost Vlade Republike Srbije i UN Women uz podršku Britanske ambasade i Fonda za dobro upravljanje.

Pogledajte još