Glavna i odgovorna urednica najčitanijeg ženskog magazina u regionu "Lepota & Zdravlje", Lidija Ćulibrk podržala kampanju #PolaPola "Briga nije (samo) ženski posao!"

Lidija Ćulibrk jedna je od ambasadorki promena trenutno aktuelne UN Women kampanje #PolaPola "Briga nije (samo) ženski posao!"

Kao urednica najčitanijeg ženskog magazina u regionu "Lepota & Zdravlje", Lidija se neretko zalaže za ženska prava i glasnogovornica je po pitanju rodne ravnopravnosti. Iz tih razloga, rado se odazvala da bude deo kampanje #PolaPola.

- Odrasla sam u porodici u kojoj je otac obavljao "muške poslove" i nije pomagao majci u kućnim poslovima niti u podizanju dece. Kad sam se udala bila sam zadovoljna jer mi muž pomaže u svim tim aktivnostima. Sad gledam svog sina koji ravnopravno deli poslove sa svojom suprugom umesto da joj "pomaže" da ona obavlja svoj ženski posao. Iskreno se nadam da većina nas ima ovakva iskustva i da stvari idu u dobrom pravcu - poručuje Lidija.

UN Women i Koordinaciono telo za rodnu ravnopravnost, uz podršku Britanske ambasade u Beogradu, a u saradnji sa kompanijom Color Media Communications pokreću nacionalnu kampanju koja pod imenom "#PolaPola – Briga nije (samo) ženski posao” poziva na priznavanje i ravnopravnu raspodelu neplaćenih poslova u domaćinstvu, pre svega staranja.

Takođe, u okviru kampanje postavljene su previjalice za bebe u muškim toaletima u pet javnih objekata u zemlji: Cine Grand (TC BIG Rakovica) i Kombank dvorana u Beogradu, Muzej Vojvodine i Arena Cineplex u Novom Sadu, i Bioskop Vilin grad u Nišu.

Kampanja “#PolaPola – Briga nije (samo) ženski posao” trajaće do 25. novembra uz pomoć brojnih agenata promena kao što su Milan Marić, glumac, Mina Sovtić, glumica, Nataša Miljković, televizijska novinarka i autorka, Jovana Petković, modna dizajnerka, Zaga Kalmar, modna dizajnerka, Jovana Ružičić, direktorka Centra za mame, Lidija Ćulibrk, glavna urednica magazina “Lepota & Zdravlje”, Milica Đokić, marketing ekspertkinja, Mladen Sekulić, fotograf, Sandra Zekić, bokserka i novinarka i mnogi drugi.

Kampanja je deo projekta Rodno odgovorno upravljanje koji sprovode Koordinaciono telo za rodnu ravnopravnost Vlade Republike Srbije i UN Women uz podršku Britanske ambasade i Fonda za dobro upravljanje.

Pogledajte još