Jelisaveta Koraksić: Žene se prepoznaju u Oljinom pogrešnom ukusu za muškarce

Ulogu otkačene tetke Olje u seriji "Slučaj porodice Bošković" tumači Jelisaveta Koraksić, glumica koju znamo iz serija "Samac u braku", "Jedne letnje noći" i "Istine i laži".

"Bilo mi je veoma zanimljivo da se bavim likom Olje, načinom na koji ona raste i razvija se kroz seriju. Ona se bavi raznoraznim stvarima i svuda se traži, zanimljiva je zato što su joj interesovanja svuda, a ništa ne uspeva da sprovede do kraja", priča Jelisaveta i objašnjava zašto su neke Oljine replike već postale viralne i šta to u ovom liku privlači pre svega žensku publiku:

"Olja je devojka koja, u večitoj potrazi za "Gospodinom pravim", ide od jednog do drugog i nikako da uspe u ljubavi. Ženski scenaristički tim - Nina Džuver i Katarina Janković, Olju su zamislile kao ženu nesvesnu svog izgleda i svoje harizme, koja se zbog toga vezuje za muškarce sa "emotivnim kapacitetom metalne kante". Ona je bitan šraf u "Boškovićima", jer svaka porodica ima nekog takvog, ko se pojavi sa vremena na vreme i na simpatičan način reši neke probleme."

U seriji se pojavljuje i mnogo velikih domaćih glumačkih imena poput Seke Sablić, Cece Bojković, Anice Dobre, Zorana Cvijanovića, Nele Mihailović, Vojina Ćetkovića…

"Za nas koji imamo manje iskustva, bilo je izuzetno korisno da sarađujemo sa svim tim ljudima. Oni su bili izuzetno ljubazni, čuli smo dosta korisnih saveta i bilo je veoma lako i lepo raditi sa njima", završava priču Jelisaveta.

Šta će se dalje dešavati Olji i kakav će to veliki preokret ona doživeti, saznaćete ako nastavite da pratite "Slučaj porodice Bošković" radnim danima od 20 časova na prvom programu RTS-a.

Foto: Promo/RTS

Pogledajte još