Mesec nezavisne scene u Bitef Teatru

U okviru Meseca nezavisne scene, publika će moći da pogleda dva nezavisna projekta

Nažalost, zbog situacije izazvane pandemijom koronavirusa, prinuđeni smo da Mesec nezavisne scene realizujemo u izmenjenom, smanjenom obimu. To je, na kraju krajeva, u skladu i sa sloganom sezone Bitef teatra Na ivici koji, između ostalog, podrazumeva i to da je celokupna pozorišna sezona na ivici održavanja.

Photograph © National Palace Museum, Taipei.

Ove godine,  u okviru Meseca nezavisne scene, publika će moći da pogleda dva nezavisna projekta.  U četvrtak, 4. februara, sa početkom u 19 časova, na programu je produkcija trupe Upalimo reflektore pod nazivom ČAJ SA KUBLAN KANOM autora Saše Radonjića, po adaptaciji i dramaturškoj intervenciji Aleksandra Milosavljevića.  U subotu, 13. februara, sa početkom u 19 častova, na programu je RAĐANJE ČOVEKA NA IVICI, prezentacija psihodrame terapeuta Vuka Vukovića.

Saša Radonjić

Bitef teatar će se i u budućnosti, u okviru svojih mogućnosti, truditi da pruži podršku projektima nezavisne scene. Tako, na primer, sa ponosom obaveštavamo javnost i da je jedan od projekata koji smo podržali na prošlogodišnjem konkursu za nezavisne projekte, Future Fortune Dragane Bulut, sa uspehom premijerno izveden u berlinskom pozorištu HAU.

Jugoslav Krajinov

 

ČETVRTAK, 4. FEBRUAR U 19H

 Čaj sa Kublaj – kanom

(monodrama sa dva lika)

 

Tekst: Saša Radonjić

Pisac i Piščev glas: Jugoslav Krajnov

Adaptacija teksta i dramaturg: Aleksandar Milosavljević

Scenska muzika: Saša Radonjić

Dizajn svetla, zvuka i video: Boris Butorac

Izvršni producent: Jugoslav Krajnov

Produkcija; „Upalimo reflektore“

Trajanje: 60’

Pogledajte još