NE PUTUJTE PO PREPORUKAMA DRUŠTVENIH MREŽA: Novi Zeland ne želi influensere

Najnovija kampanja Turističke organizacije Novog Zelanda, odlučila je da promoviše inovativna iskustva na svojoj teritoriji tako što je zamolila turiste da ne biraju destinaciju svojih putovanja pod uticajem preporuka sa društvenih mreža.

Novi Zeland, destinacija neverovatne lepote i prirode, želi da njeni posetioci uživaju u svemu što može ponuditi, bez uticaja influensera. Novozelanđani su odlučili da okrenu novi list i naprave pauzu od kliše objave na društvenim mrežama.

Ovaj poduhvat im može pomoći da akcentuju slikovite aspekte svojih zemalja, umesto nekoliko odabranih lokaliteta, koji su postali popularni zahvaljujući društvenim mrežama.

Turistička organizacija je svoju poruku i molbu svim potencijalnim putnicima namernicima prenela putem video snimka, na kome se u u glavnoj ulozi odlično snašao komičar Tom Senzburi, kao usamljeni rendžer u "jedinicama za društvenu opservaciju", koji zaustavlja ljude koji pokušavaju da naprave fotku u stilu influensera.

Video koji traje 2,5 minuta dobio je naziv "Putovanje pod društvenim uticajem", a navodi sve posetioce ove predivne zemlje da napuste svoju zonu komfora i sami istražuju.

- Sve smo ovo već videli. Ovog leta, hapsimo svakoga ko putuje pod uticajem influensera - istakao je komičar Tom Senzburi.

Izvor: RTS
Foto: Ilustracija/Pexels.com

Pogledajte još