NA SVIM VAKCINALNIM PUNKTOVIMA ŠIROM SRBIJE: Od sutra moguća vakcinacija i kineskim Sinofarmom bez zakazivanja

Od sutra će na svim vakcinalnim punktovima širom Srbije, biti omogućeno vakcinisanje bez zakazivanja i vakcinom "Sinofarm", izjavio je danas direktor Kancelarije za e-Upravu Mihailo Jovanović.

Prošle nedelje počela je vakcinacija bez zakazivanja "Fajzerovom" i "Sputnjik V" vakcinom, a prema rečima Jovanovića više desetina hiljada građana iskoristilo je tu mogućnost.

On je pozvao sve građane da se vakcinišu.

- U toku dana stiže 500.000 doza 'Sinofarmovih' vakcina, tako da ćemo sutra odmah pozvati (na vakcinaciju) građane koji su zakazali preko portala e-Uprave, ali ćemo sutra slobodno pustiti vakcinaciju i 'Sinofarm' vakcinom, bez zakazivanja - rekao je Jovanović za RTS.

On je dodao da je do sada u Srbiji dato 3.255.000 vakcina, od toga 1.945.000 prve doze, a oko 1.310.000 druge doze.

Jovanović je naveo i da je pored beogradskih opština, koje su na vrhu tabele po broju vakcinisanih, više od 35 odsto punoletnih vakcinisano u Nišu, Užicu, Sremskoj Mitrovici, Priboju, Novom Sadu, Kladovu, Kikindi, Malom Zvorniku, Sremskim Karlovcima, Kragujevcu, Požarevcu i Knjaževcu.

Najmanje vakcinisanih, ispod 20 odsto, imaju Tutin, Novi Pazar, Lajkovac, Mionica, Žagubica, Rača, Bujanovac, Ljig, Žitorađa, Boljevac, Vladimirci, Ražanj, Doljevac, Varvarin, Merošina, Krupanj, Sjenica i Osečina.

Jovanović je dodao i da je do sada u Srbiji oko 39.000 stranaca primilo vakcinu.

- Oni mogu da se prijave preko portala e-Uprave, čak iako nemaju prijavljeno boravište u Srbiji, ali definitivno prioritet u ovom trenutku su naši državljani, maksimalni fokus u vakcinaciji su naši građani. Kada budemo završili vakcinaciju naših građana, ako bude dovoljno vakcina, razmišljaćemo da pozovemo i strane državljane - zaključio je Jovanović.

Izvor: Tanjug
Foto: Ilustracija/Pexels.com

Pogledajte još