Kampanja “Zelena Srbija”: Ambasade Brazila i Kipra podržale akciju sadnje u Topoli

Kompanija Color Media Communications pod pokroviteljstvom Direktorata za radijacionu i nuklearnu sigurnost i bezbednost Srbije, a uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za urbanizam i zaštitu životne sredine i tokom 2021. godine sprovodi kampanju “Zelena Srbija”.

U sklopu kampanje “Zelena Srbija” biće organizovana sadnja u 10 gradova i opština Srbije kako bismo podigli svest građana, lokalnih samouprava i kompanija o tome koliko je značajno ozelenjavanje Srbije.

Direktorat za radijacionu i nuklearnu sigurnost i bezbednost Srbije,  kao društveno odgovorna institucija ovom kampanjom želi da doprinese podizanju svesti po pitanju ove teme i razmeni iskustava sa zemljama koje imaju diplomatska predstavništva u Beogradu.

Opština Topola je četvrta u ovoj godini od planiranih 10 gradova i opština koja je prepoznala značaj ovog projekta i omogućila da se sadnice nekoliko različitih biljnih vrsta, u okviru kampanje „Zelena Srbija“ sutra, 19. maja, zasade kod Doma zdravlja „Sveti Đorđe“.

Prisutnima će se ovom prilikom obratiti:

- Igor Petrović, predsednik opštine Topola,
- Slađan Velinov, direktor Direktorata za radijacionu i nuklearnu sigurnost i bezbednost Srbije,
- Nj.E. Eduardo Boteljo Barbosa, ambasador Brazila u Republici Srbiji,
- Nj.E. Dimitrios Teofilaktu, ambasador Republike Kipar u Republici Srbiji,
- Ana Stanić, direktorka filijale u Kragujevcu, OTP Banka.

Prethodno ove godine sadnja je organizovana u Zrenjaninu, Bačkoj Palanci i Priboju, a tokom 2020. godine u okviru kampanje “Zelena Srbija” posetili smo i sadnicama oplemenili sledeće gradove i opštine: Apatinu, Somboru, Čačku, Šapcu, Beočinu, Surčinu, Vranju, Novom Bečeju, Baču i Zaječaru.

Partneri ovogodišnje kampanje “Zelena Srbija” su Javno preduzeće Vojvodinašume, OTP banka Srbije, kompanije Lidl i Telenor.

Pogledajte još