“Najlepša bašta Novog Sada“: Šareni vrt kao titula višegodišnjeg svakodnevnog truda

Dnevni list “Dnevnik”, Novosadska televizija i kompanija Color Media Communications po treći put organizuju akciju “NAJLEPŠA BAŠTA NOVOG SADA”, u saradnji sa Francuskim institutom u Novom Sadu.

Na naše veliko zadovoljstvo akcija je zaživela i postala tradicija u našem gradu.

Danas vam predstavljamo dvorište Jelke Kašiković, iz Novog Sada, čiju baštu je na konkurs prijavila njena unuka Marija koja ističe da vrt njene bake predstavlja titulu njenog višegodišnjeg, svakodnevnog truda.

- Iako ima 83 godine, i dalje, ispunjena ljubavlju prema cveću, svakog jutra i večeri ulaže dosta brige i vremena u održavanje svog velikog, šarenog dvorišta. U okolini je već svi znaju, jer šarenilo njenog dvorišta obavezno privuče pažnju zainteresovanih prolaznika. Ponosna sam na moju baku, jer mi svojim primerom pokazuje da se sve o čemu se brinemo i svakodnevno ulažemo male napore na kraju isplati - ponosno priča unuka Marija Đaković.

Svi sugrađani koji su želeli da predstave svoju baštu, to su mogli da učine od 15. aprila do 15. juna 2021. U narednim danima predstavićemo vam i sve preostale pristigle prijave, dok vredni žiri, koji će, kao i svake prethodne godine, čine poznate ličnosti, stručnjaci iz oblasti hortikulture i predstavnici medija, pregledaju sve pristigle prijave i glasaju za svoje favorite u procesu izbora ovogodišnjeg pobednika konkursa.

Pobednike očekuje vredna nagrada, putovanje na produženi vikend za dve osobe.

Foto: Privatna arhiva

Pogledajte još