“Najlepša bašta Novog Sada“: Vrt za uživanje porodice Kraljevački

Dnevni list “Dnevnik”, Novosadska televizija i kompanija Color Media Communications po treći put organizuju akciju “NAJLEPŠA BAŠTA NOVOG SADA”, u saradnji sa Francuskim institutom u Novom Sadu.

Na naše veliko zadovoljstvo akcija je zaživela i postala tradicija u našem gradu.

Jelica Kraljevački iz Novog Sada, prošlogodišnja pobednica konkursa, ljubav prema cveću i biljkama nasledila je od mame i tate, sa kojima i živi u porodičnoj kući, zajedno sa svojim suprugom.

– Naše dvorište je malo, ali elegantno popunjeno. Svaki santimetar dvorišta ispunjen je cvećem, a uređen je tako da u njemu uživamo. Sve što imamo u našem vrtu sami smo napravili. U prednjem delu nalazi se velika žardinjera u obliku zvezde koja je prekrivena raznim višegodišnjim i jednogodišnjim cvećem. Pored nje nalazi se bunar, a tu su i niske ruže, zlatne tuje, muškatle i drvena klupa uspomena od pokojnog dede. U drugom delu je malo jezerce sa ribicama i drvenim mostićem. Oko njega nalaze se dva brega sa raznim cvećem i velika terasa. Sa druge strane je ljuljaška i dve puzave ruže koje dodatno krase naše dvorište u kom svi zajedno uživamo. Kako bi moja majka rekla “imamo mali, ali skockan vrt” – priča Jelica.

Svi sugrađani koji su želeli da predstave svoju baštu, to su mogli da učine od 15. aprila do 15. juna 2021. U narednim danima predstavićemo vam i sve preostale pristigle prijave, dok vredni žiri, koji će, kao i svake prethodne godine, čine poznate ličnosti, stručnjaci iz oblasti hortikulture i predstavnici medija, pregledaju sve pristigle prijave i glasaju za svoje favorite u procesu izbora ovogodišnjeg pobednika konkursa.

Pobednike očekuje vredna nagrada, putovanje na produženi vikend za dve osobe.

Foto: Privatna arhiva

Pogledajte još