“Najlepša bašta Novog Sada“: Nataša Mihajlović "The Frajle" - Svaki grad je ogledalo njegovih stanovnika

Nataša Mihajlović, članica tročlanog ženskog akustičnog benda "The Frajle", drugu godinu za redom uvažena je članica žirija izbora za "Najlepšu baštu Novog Sada".

Ovom prilikom predstavljamo vam vrt njenog porodičnog doma u Novom Sadu. Nataša ističe da je prostrana cvetna terasa njen omiljeni kutak za odmor i da svaki slobodan momenat koristi da se relaksira i "napuni baterije" za predstojeće nastupe. Izuzetno uživa u toplini i miru koji joj pruža ovaj cvetni kutak o kome iz godine u godinu zajednički brinu svi članovi njene porodice.

"Zbog prirode posla kojim se bavim mnogo putujem i imala sam priliku da posetim mnoge predivno uređene gradove, ali Novi Sad ima dušu upravo zbog stanovnika koji o njemu brinu, neguju, vode računa kako o svom dvorištu tako i o zajedničkim parkovima. Ono što me je posebno obradovalo je to što kroz ovu akciju vidimo da komšije zajednički održavaju i dvorišne prilaze zgradama, zajedno uređuju svoj životni prostor. To je suština ove akcije, da ujedinimo naše sugrađane i da zajednički doprinesemo ulepšavanju našeg grada kako bi nam svima bilo lepše. Svaki grad je ogledalo njegovih stanovnika", kaže ovom prilikom Nataša.

"Svakodnevno pregledamo bašte prijavljenih kandidata i moram da pomenem da je i ove godine pred nama veoma težak zadatak. Svaka bašta krije svoju priču, svaka je posebna i najlepša na svoj način. Divno je što kandidati kroz ovu akciju imaju priliku da predstave bašte u kojima su do skoro uživali samo njihovi najmiliji, sa sada svi imamo priliku da uživamo u cvetnim dekoracijama, zelenilu i lepotama svakog vrta koji predstavimo - u tom smislu oni su svi pobednici". dodala je Nataša.

Proglašenje pobednika konkursa za "Najlepšu baštu Novog Sada" biće organizovano u četvrtak, 1. jula u bašti Francuskog instituta u Novom Sadu, sa početkom u 18.00h. Svi kandidati će biti i pojedinačno obavešteni o svim detaljima proglašenja.

Podsećamo, akciju organizuje kompanija Color Media Communications, dnevni list "Dnevnik" i Novosadska TV, u saradnji sa Francuskim institutom u Novom Sadu.

Pobednika očekuje nagradno putovanje na produženi vikend za dve osobe.

Foto: Privatna arhiva

Pogledajte još