“Najlepša bašta Novog Sada“: Brankica Tabak - Prostor u kom boravimo je naše svojevrsno obeležje

Brankica Tabak, podsekretar Pokrajinskog sekretarijata za urbanizam i zaštitu životne sredine uvažena je članica žirija izbora za "Najlepšu baštu Novog Sada".

Predstavljamo vam vrt njenog porodičnog doma i prenosimo inspirativnu poruku za sve prijavljene kandidate.

"Drago mi je što i ove godine mogu kao predstavnik PS za urbanizam i zaštitu životne sredine doprineti u odlučivanju čija je posvećenost uređenju dvorišta, bašti, terasa bila najsrdačnija. Svaki prostor u kom neko boravi njegovo je svojevrsno obeležje. Čovek nikada ne ostaje ravnodušan na prirodne lepote. I sam je njen neraskidivi deo. Trud, želja i nadasve ljubav da svojom rukom, brigom o biljkama postigne ugođaj oku i lepotu boravka u sopstvenom okruženju - već je nagrada za onog ko se tome posveti. I jedan pogled na cvetnu terasu stambenih zgrada može izmamiti divljenje. Mogućnosti porodica koje imaju dvorište su mnogo veće. Sve su to najpre lični ugođaji. Sadnice, rasade biljaka prerastaju u sopstvene bajke domaćina koji se o njima staraju. Uzvraćaju raskošnim cvetnicama, bujnošću", priča Brankica i dodaje:

"I ove godine nečija ljubav, pažnja možda i zbog otpevanih pesama (kažu da cveće voli pesmu) biće nagrađena. Divan pristup Novosađanima se odvija kroz akciju "Najlepša bašta Novog Sada". Čestitam svim dosadašnjim učesnicima i verujem da će ovogodišnji takmičari biti ponosni što su drugima pokazali kako se vezu baštenski snovi", poručuje Brankica.

Proglašenje pobednika konkursa za "Najlepšu baštu Novog Sada" biće organizovano u četvrtak, 1. jula u bašti Francuskog instituta u Novom Sadu, sa početkom u 18.00h. Svi kandidati će biti i pojedinačno obavešteni o svim detaljima proglašenja.

Podsećamo, akciju organizuje kompanija Color Media Communications, dnevni list "Dnevnik" i Novosadska TV, u saradnji sa Francuskim institutom u Novom Sadu.

Pobednika očekuje nagradno putovanje na produženi vikend za dve osobe.

Foto: Privatna arhiva

Pogledajte još