“Najlepša bašta Novog Sada“: U Martinom vrtu prepliću se umetnost i baštovanstvo

Proglašenje pobednika konkursa za "Najlepšu baštu Novog Sada" biće organizovano u četvrtak, 1. jula u bašti Francuskog instituta u Novom Sadu, sa početkom u 18.00h. Svi kandidati će biti i pojedinačno obavešteni o svim detaljima proglašenja.

Ovom prilikom predstavljamo vam baštu Marte Kiš Buterer, akademske slikarke i baštovanke iz Novog sada.

"Kuću sam kupila pre nekih 12 godina. Tada je dvorište potpuno drugačije izgledalo. Iza kuće sam imala jednosoban stan koji je, nažalost, 2010. uništen u eksploziji gasa. Tada je stradalo i skoro sve rastinje na našem imanju, osim drveća. Oko kuće se nalaze borovi koje negujem od kada sam preuzela kuću. Otkako smo kupili kuću imala sam viziju da od svoje bašte napravim oazu gde će deca koja dolaze kod mene na časove slikanja uživati stvarajući svoja umetnička dela. Mislim da sam u tome konačno uspela ove godine. Pored zelenila, tu je i "zid umetnika" koji sam izgradila uz pomoć svojih kolega. Svako je doneo po jednu ciglu sa potpisom i tako je nastao zid koji možete videti na fotografijama", objašnjava Marta.

Podsećamo, akciju organizuje kompanija Color Media Communications, dnevni list "Dnevnik" i Novosadska TV, u saradnji sa Francuskim institutom u Novom Sadu.

Pobednika očekuje nagradno putovanje na produženi vikend za dve osobe.

Foto: Privatna arhiva

Pogledajte još