Pobednica konkursa “Najlepša bašta Novog Sada” je Jelka Kašiković

Svečano proglašenje pobednika konkursa za "Najlepšu baštu Novog Sada" organizovano je juče, 1. jula u prelepoj bašti Francuskog instituta u Novom Sadu.

Prisutnima s eovom prilikom obratio i Vladimir Marinković, rukovodioc ogranka Francuskog instituta koji je prepoznao značaj ovog projekta i podržao akciju.

Okupljenim učesnicima konkursa, njihovim prijateljima i rođacima u publici, obratio se i Robert Čoban, direktor Color Press Grupe, kao i Aleksandra Brzak, urednica Novosadske Hronike, dnevnog lista Dnevnik.

Svim prijavljenim kandidatima uručene su zahvalnice kao i simbolične nagrade, a pobednika konkursa birao je žiri koji je glasao u sledećem sastavu:

  • Brankica Tabak, podsekretarka Pokrajinskog sekretarijata za urbanizam i zaštitu životne sredine,
  • Nada Vujovič, glavna urednica dnevnog lista "Dnevnik",
  • Aleksandra Brzak, urednica Novosadske Hronike,
  • Emilija Marić, direktorica Novosadske televizije,
  • Nataša Mihajlović, članica grupe "The Frajle"
  • Ivana Karanović, urednica portala NsHronika, Color Media Communications.

Program je svojim nastupom upriličila je i Marija Đorđević. 

Po mišljenju stručnog žirija , peto mesto, sa 48 bodova,  zauzela je bašta Porodice Predojević iz Begeča.

Četvrto mesto osvojila je bašta odnosno vrt ispred frizerskog salona na Klisi. Sjajan primer za sve ostale vlasnike frizerskih salona i lokala. Gospođa Duška Musulin, odnosno njena bašta osvojala je 50 bodova žirija.

Treće mesto i 52 boda žirija, osvojila je sjajno uređena i besprekorno održavana  bašta porodice Vojnović.

Drugo mesto i umalo najlepša bašta ,odlukom uvaženog žirija, mnogima je bila i ovogodišnji favorit. Sa 56 bodova žirija drugoplasirana bašta porodice Ardan iz Sremske Kamenice.

Žiri je i ove godine imao veoma težak zadatak, sve bašte su najlepše na svoj način, ali najlepša bašta koja je osvojila 59 bodova po mišljenju stručnog žirija je bašta gospođe Jelke Kašiković sa Klise koja je, na dan svečanog proglašenja pobednika proslavila i svoj 83. rođendan.

Pobednički vaučer, produženi vikend u Vrnjačkoj Banji u hotelu Fontana, za dve osobe, pobednici je, zajedno sa voditeljkom programa, uručila prošlogišnja pobednica Jelica Kraljevački,

Podsećamo, akciju organizuje kompanija Color Media Communications, dnevni list "Dnevnik" i Novosadska TV, u saradnji sa Francuskim institutom u Novom Sadu.

Pokrovitelj ovogodišnjeg izbora za najlepšu baštu Novog Sada je AMS Osiguranje. 

Pogledajte još