BUDITE UPADLJIVE I MODERNE: Osam efektnih predloga za savršeno stilizovanje kratke kose

Kratka kosa ujedno znači i bezbroj styling opcija, a ovo su najbolje.

Prva predrasuda sa kojom ćete se susresti kada je kratka kosa u pitanju je da sa ovakvom frizurom nećete imati puno opcija za stilizovanje, kao što bi to imali sa dugom. Pogrešno!

Jednom kada od frizera izađete sa svežim bobom, pred vama će se ukazati mnogo neverovatnih načina da ga oblikujete. Ovde je u pitanju kvalitet nad kvantitetom: odsečena kosa, ne samo da znači više načina za izražavanje (i odlaska u zaborav messy punđi kao najčešće opcije kod duge kose), već i povratak sjaju i zdravim pramenovima.

Manje kose za nas znači manje problema, a više načina da se savršeno namesti i nosi. U nastavku teksta predstavljamo vam najbolje kratke frizure.

1. Lepršav bob

Bob frizura je pravi klasik i ne zahteva previše truda. Nakon pranja nanesite serum koji će omekšati kosu za lakše stilizovanje i feniranje. Prilikom sušenja, koristite okruglu četku za izvlačenje ravnih pramenova.

Kada je skroz suva, aparatom kojim uvijate kosu, napravite blage talase na krajevima. Bez ikakvog pritiska da sve izgleda savršeno jer tajna ovog izgleda krije se upravo u nesavršenosti koja doprinosi prirodnom izgledu.

2. Lokne

Lokne daju sjajan volumen, te ako imate prirodne uvek ih sušite sa difuzerom na fenu. Ako samo želite da postignete ovakav look, pre nego što krenete sa uvijanjem, sušite je sa glavom usmerenom ka podu.

3. Neuredno zalizana na pozadi

Frizura koja se može videte svuda ovih dana - i to sa dobrim razlogom. Kako bi je što lakše napravili, krenite od sušenja. Začešljajte je na pozadi i sve vreme držite fen u tom pravcu. Na suvu kosu dobro je koristiti krem gel za što bolje rezultate pri zaglađivanju. Kako bi vam ipak ispala malo messy prođite prstima kroz nju za final touch.

4. Uvijen lob

Ako je bob previse kratko za vaš ukus, lob je njegova nešto duža varijanta a podjednako šarmantna. Ovaj look ćete najlakše postići prilikom samog sušenja kose uvijajući pramen po pramen. Fenirajte je okruglom četkom od korena ka krajevima.

Foto: Ilustracija/Pexels.com

5. Stepenast pixie

Zoi Kravic nam najbolje demonstrira neizostavan pixie, koji je praktičan, ekspresivan i ono najbolje, veoma jednostavan za postizanje. Uz gel za stilizovanje, prstima kreirajte neobavezan i pomalo razbarušen look.

6. Uglađen bob sa šiškama

Ovo je frizura koja će vam dati ozbiljan femme fatale vajb.

Dok je kosa još mokra, nanesite balzam i sušite je uz pomoć četke ravno na dole, od korena ka krajevima. Ovo nije frizura koja će vam dati volumen, pa skrenite fokus sa izdizanja kose sa korena glave.

7. Stepenast lob sa "zavesa" šiškama

"Zavesa" šiške, koje padaju niz lice, podjednako sa obe strane, prelepo ističu lice.

Ova frizura je sasvim jednostavna za stilizovanje. Ovde je sva pažnja usmerena na šiške, koje fenirate na pozadi, kako bi vam lepo padale niz lice - ne prikrivajući ga.

8. Imitacija repa

Usudite se da vašu kratku kosu skroz zaližete, kao da je vezujete u rep. Ovo je ujedno i pandan dugoj kosi u klasičnom repu. Sve što je potrebno je da začešljate, postavite razdeljak i pripremite kao da hoćete da je vežete. Za uglađen look, nanesite malo gela.

Izvor: Harpersbazaar.rs
Foto: Ilustracija/Unsplash.com

Pogledajte još