BRZO I JEDNOSTAVNO: Kako ukloniti perut prirodnim sredstvima?

Perut nije bolest, već kozmetički problem koji se može rešiti prirodnim sredstvima.

Rastvor limunovog soka

Dve kašike soka od limuna umasirajte u kožu glave i ostavite da malo odstoji. Nakon toga kosu isperite mešavinom vode i soka od limuna - u dva decilitra vode dodajte kašiku limunovog soka i time isperite kosu. Ako imate dugu kosu, povećajte količinu vode i soka od limuna u istoj razmeri.

Postupak ponavljajte što češće, sve dok svrab i perut ne nestanu. Limun čisti kožu glave, deluje antiseptički, a kosa će vam lepo mirisati.

Čaj od lovorovog lista

Prokuvajte litar vode i ubacite jednu šaku izlomljenog lovorovog lista. Kada se prohladi, procedite i tim čajem nakon pranja isperite kosu. Zatim je umotajte u peškir i ostavite da deluje oko sat vremena, a nakon toga isperite mlakom vodom.

Jabukovo sirće

Ono uspostavlja zdravu pH ravnotežu kože glave pa je zaista veoma koristan prirodni lek protiv peruti koji nikako ne bi trebalo potcenjivati.

Za to je potrebno da nakon pranja kosu isperete vodom u koju ste dodali jabukovo sirće, u srazmeri deset prema jedan (na litar vode decilitar sirćeta). Ne morate da brinete zbog mirisa, jer će potpuno ispariti čim se kosa osuši.

Izvor: Magazin.novosti.rs
Foto: Ilustracija/Unsplash.com

Pogledajte još