"Budimka" traži kupca

U okviru zajedničke ponude Agencije i Akcijskog fonda su i kovinski "Agroživ" i "Agroživ komerc", "Unirea" Uzdin, beogradski "Novi rasadnici" i "Juvela", "Panonija" u Crepaji, "Dobrica"  i "MIP − Procesna oprema" u Ćupriji. 

U Agenciji za privatizaciju danas bi trebalo, pod uslovom da bude zainteresovanih kupaca, da bude prodato čak 35 srpskih firmi, a među njima i "Budimka" u Požegi, za koju je i predviđena najveća početna cena, od oko 94,3 miliona dinara, a minimalna investicija trebalo bi da bude najmanje 189,5 miliona. Po oko 84 miliona trebalo bi da bude početna cena IMT−ove Fabrike motokultivatora i motora u Knjaževcu i "Zaječar prometa" u Zaječaru. Kupac IMT−ove fabrike moraće da uloži još najmanje 86,3 miliona, a "Zaječar prometa" oko 18,5 miliona dinara. Na spisku firmi za aukcijsku prodaju je i Livnica "Dvadeset prvog maja" u Ralji, čija bi početna cena trebalo da bude 40 miliona, a minimalna investicija − oko 19,3 miliona dinara. 

Početna cena za nišku EI "Sova" za namensku proizvodnju optičke i fotografske opreme bila bi oko 32,6 miliona dinara, a investicija − 201.000 dinara. "Krušikova" Fabrika za proizvodnju tekstilnih mašina u Valjevu imaće početnu cenu od oko 19,7 miliona, a kupca čeka ulaganje od najmanje 33,7 miliona dinara. Danas će vlasnika možda dobiti i pet firmi iz oblasti tekstila − mionička "Mladost", "Perkon" u Velikoj Plani, "Zateks" u Gadžinom Hanu, "Resavica" u Resavici i leskovačka "Domaća radinost". U okviru zajedničke ponude Agencije i Akcijskog fonda su i kovinski "Agroživ" i "Agroživ komerc", "Unirea" Uzdin, beogradski "Novi rasadnici" i "Juvela", "Panonija" u Crepaji, "Dobrica" u Dobrici, "MIP − Procesna oprema" u Ćupriji, "Scena" u Kragujevcu, "Progres" u Novom Sade i OZ − Šimanovci. Na licitaciji će biti imovina FEP-a Donji Milanovac, koji je u sastavu IPM u restrukturiranju u Majdanpeku.

("Pregled")

Pogledajte još