IZGUBILA BITKU SA KARCINOMOM: Preminula Sara Harding

Sara Harding, članica popularne englesko-irske pop grupe "Girls Aloud", preminula je u nedelju ujutro nakon borbe sa rakom dojke.

Njena majka obavestila je javnost o smrti pevačice na njenom zvaničnom Instagram profilu.

- U dubokoj žalosti moram da podelim sa vama vest da je umrla moja predivna ćerka Sara. Mnogi od vas znate da se Sara borila sa rakom i da se borila snažno. Sara je godinama vodila bitku s rakom i snažno se borila do poslednjeg dana. Otišla je jutros u miru. Želela bih da zahvalim svima koji su joj pružali iskrenu podršku zadnjih godinu dana. Njoj je to puno značilo i davalo joj je snagu - poručila je slomljena majka Meri.

Britanskoj pevačici rak dojke dijagnostikovan je pre više od godinu dana, a u prošle godine objavila je da se karcinom proširio. Sara Harding je u memoarima "Hear Me Out", objavljenima u martu, iznela potresne detalje o svojoj borbi protiv raka dojke.

- U decembru mi je doktor rekao da će mi predstojeći Božić verovatno biti poslednji… Ne želim znati tačnu prognozu, ne znam zašto bi to iko želeo - napisala je ona u odlomku knjige koji je objavio "Tajms".

Nakon što je napipala kuglicu u dojci, Sara je bila podvrgnuta hemoterapiji i mastektomiji. Dve nedelje bila je i u indukovanoj komi, naime, lekari su joj u grudi ugradili kateter koji joj je omogućio davanje lekova za hemoterapiju direktno u krvotok.

Iako joj je postupak donekle olakšao bolne simptome, dobila je i po život opasne otoke u grudima i na vratu.

- U jednom trenutku drastično mi je pao krvni pritisak i hitno sam prebačena na intenzivnu negu. Odmah mi je uklonjen kateter, ali počela su da mi otkazuju pluća i bubrezi pa su me doktori stavili u indukovanu komu. Vrištala sam nakon što sam se probudila posle operacije - izjavila je jednom ona.

Sara je razmatrala mogućnosti lečenja sekundarnog tumora u podnožju kičme, koji se verovatno proširio na mozak, ali je isključila radioterapiju jer nije htela da izgubi kosu.

Pošto se već suočila sa traumom gubitka dojke koja nije mogla da se rekonstruiše "zbog čega nije mogla da se pogleda u ogledalo", Sara je htela da makar zadrži plavu kosu.

Izvor: Nova.rs/Nedeljnik.rs
Foto: sarahnicoleharding/Instagram

Pogledajte još