PROČITAJTE GA NA VREME: Šest osobina karakterišu lošeg muškarca

Nečiju dobrotu nemoguće je izmeriti, ali postoje određene karakteristike prema kojima je moguće odrediti da li je neko dobar čovek ili nije.

Od toga kakva je neko osoba, zavisi i kako će se ponašati u ljubavnoj vezi, a stručnjak za veze otkriva koje osobine karakterišu lošeg muškarca:

1. Čini vas nesigurnom

Normalno je da se ljudi koji su u vezi povremeno osećaju nesigurno, što iz ličnih razloga, što zbog nekih nerešenih konflikata. No, taj osećaj nikako ne bi trebalo da bude neprestan. Uz muškarca koji ima dobre namere, nikada ne bi trebalo da se osećate manje vredno, naprotiv, trebalo bi da vas ohrabruje i da čini sve da se uz njega osećate bolje (baš kao i vi njega).

2. Ograničava vas

U interakciji dvoje dinamičnih individualaca, velike su šanse da se neki njihovi ideali neće podudarati. No, to ne znači da bilo koja osoba u vezi treba da se žrtvuje i odustane od svojih snova, da bi ona druga mogla da ih ostvari.

Pravi muškarac ne bi trebalo da vas koči i ograničava u postizanju vaših ciljeva. Partner koji vas ceni dopustiće vam da napredujete, kako lično tako i poslovno, te će vam u tome i pomoći ako može, pa čak i samo rečima podrške.

Ako partner zahteva da odustanete od onoga čemu stremite i šta želite, ne zaslužuje vas. Njegove sebične potrebe ne bi smele da budu na prvom mestu, a kompromisi u vezi trebalo bi da budu obostrani.

3. Narušava vašu privatnost

U svakoj zdravoj vezi trebalo bi da postoje neke jasne granice. Koliko god da ste povezani sa svojim partnerom, važno je da možete neke stvari da zadržite samo za sebe.

Ako vaš partner neprestano pokušava da naruši vaš lični prostor, na primer čitajući poruke na vašem telefonu ili laptopu, to je znak da nema poverenja u vas, što uglavnom proizlazi iz nekih njegovih ličnih nesigurnosti.

Dobar muškarac će vam verovati i poštovati vašu privatnost.

4. Zlostavlja vas

Zlostavljanje u bilo kom obliku - fizičkom, emocionalnom, seksualnom ili verbalnom - nedopustivo je. Nijedna osoba ne zaslužuje takav tretman ni od koga. Pravi muškarac nikada neće učiniti ništa namerno nažao svojoj partnerki (niti ikome drugom), čak ni u kriznim situacijama. Za zlostavljanje u bilo kom obliku ne postoji nikakvo opravdanje.

5. Vara vas

Prilika za varanje je mnogo, ali pravi muškarci se neće upuštati u avanture s drugim ženama i smišljati svakojake izgovore za svoje neverstvo. Ako vas voli, odoleće svim izazovima i ostati veran obećanjima koja je dao kada je pristao da bude s vama u monogamnoj vezi ili braku.

6. Omalovažava vas

Ako vas partner neprestano omalovažava i čini da se osećate nesposobno, bezvredno ili neželjeno, ne zaslužuje vašu ljubav. Uz pravog muškarca trebalo bi da se osećate posebno i samouvereno, a isti takav tretman trebalo bi i vi njemu da pružite.

Izvor: Index.hr
Foto: Ilustracija/Pexels.com

Pogledajte još