FILM "VAMPIR" SRPSKOG REDITELJA I GLUMCA BRANKA TOMOVIĆA USKORO NA VELIKOM PLATNU: Vampirska bajka sa Evom Ras u bioskope stiže 21. oktobra

Prvi srpski art horor film "Vampir" reditelja, scenariste i glumca Branka Tomovića u domaće bioskope stiže 21. oktobra uoči Noći veštica, ali i kao srpski omaž jedinoj srpskoj reči koja svuda u svetu znači isto – stvorenje koje se noću budi i hrani se ljudskom krvlju.

Nakon što je prisustvovao zločinu u Londonu, Arnaut želi da se skloni na neko vreme. Na poziv šarmantne, ali nemilosrdne Vesne dolazi u malo udaljeno selo u Srbiji da se brine o groblju. Počinje da ima košmarne snove na koje utiče baba Draga koja ga vodi na mračnu stranu i sumnja da prijateljski nastrojeni seljani imaju zlu nameru s njim.

Branko Tomović srpski glumac koji je rođen u Nemačkoj, debitovao je kao reditelj i scenarista sa filmom "Vampir". Tomović je diplomirao glumu na prestižnom "Li Strazberg Institutu za pozorište i film" u Njujorku, a za svoj rediteljski prvenac kaže:

- Ovaj film je inspirisan istinitim pričama o pojavljivanju vampira u Srbiji u 18. veku. To su priče o poreklu vampira, jer iako je film savremena priča, on se bazira na mitovima, sujeverju i elementima folk kulture. Želim da prikažem misterioznu stranu Srbije. Ovo ostvarenje takođe predstavlja svojevrsnu alegoriju o čoveku koji se kao dete emigranta vraća u svoju rodnu zemlju i susreće se sa lokalnim običajima, tradicijom i načinom života koji je potpuno drugačiji i koji on teško prihvata.

Pored Branka Tomovića koji u filmu nosi glavnu ulogu, u ulozi baba Drage našla se i proslavljena osamdesetjednogodišnja srpska glumica Eva Ras kojoj je ovo prva uloga u horor filmu u njenoj 60 godina dugoj karijeri, dok je s početka karijere glumila u filmovima Crnog talasa poput "Ljubavni slučaj ili tragedija službenice PTT-a" najpoznatija je publici po ulogama u filmovima "Otac na službenom putu", "Sivi dom" i kao Eržebet u seriji "Porodično blago".

Mlađe kolege Gorica Regodić i Joakim Tasić imaju značajne uloge u filmu. Tasić igra sveštenika, koji se u čudnom i pod velom tajni obavijenom selu jedini nalazi na strani dobra, dok je Gorica Regodić, koju javnost zna po ulogama u filmu "Pored mene" i seriji "Urgentni centar", otelotvorila Vesnu, otresitu meštanku udaljenog mesta u Srbiji.

Film "Vampir" u bioskopima širom Srbije naći će se od 21. oktobra.

Izvor: Promo
Foto: Promo

Pogledajte još
Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.