Veliko finale karavana "Izađi mi na teglu" 16. oktobra u Beogradu

Finalni megdan karavana “Izađi mi na teglu” na kojem će varajče ukrstiti svi pobednici kvalifikacionog dela osme sezone najvećeg gastronomskog karavana na Balkanu, održaće se u Beogradu, u subotu, 16. oktobra od 11 h na Obrenovačkom putu br. 3, u blizini Ade Ciganlije.

Finale ovog čuvenog nacionalnog takmičenja u spremanju omiljenog jesenjeg delikatesa, održaće se u partnerstvu sa Centrom beogradskih festivala (CEBEF), a kako najavljuju organizatori, ispred objekta Mega Maxi Ada, okupiće se preko dvadeset najboljih ajvar-majstora iz čitave Srbije. Opremljeni čeličnom voljom i zdravim takmičarskim duhom, pobednici kvalifikacionih takmičenja će još jednom „izaći na teglu“ i u finalnom okršaju pokazati ko poseduje najbolji recept za „srpski kavijar“ u Srbiji za 2021. godinu.

Velko finale je uvek spektakl za sva čula pre svega zbog učesnika koji će se potruditi da predstave mesto i kraj iz kojeg dolaze na jedan autentičan način, ukrašavajući takmičarske štandove, prikazujući svoju tradiciju, lokalne običaje i gastronomske specijalitete, a na svakom takmičarskom štandu vladaće prava „domaćinska“ atmosfera.

Pored takmičarskog dela i degustacije najboljih ajvara iz cele Srbije, posetioce očekuje celodnevni muzički i zabavni program kao i svečano proglašenje novog kralja ili kraljice ajvara Srbije. Pobednicima slede vredne nagrade kao i svake godine, a u pitanju je čuveni Smederevac, vrednosni Maxi vaučeri kao i poklon paketi partnera karavana.

U Beograd stiže i Nada Turudija, aktuelna kraljica ajvara za 2020. godinu, koja sa svojom ekipom „brani boje“ Kikinde i koja će na finalnom takmičenju predati krunu novim šampionima čije će se ime znati u predstojeće nedeljno popodne.

Nakon završene osme sezone, karavan je obišao čak 190 gradova, napunio preko 40.000 tegli ajvara, takmičarima je obezbeđeno oko 90 tona paprike, karavan je posetilo blizu 900.000 posetilaca, a više od trideset domaćinstava je podstaknuto uspešnim plasmanom pokrenulo sopstvenu proizvodnju ajvara. Ono što je takođe zanimljivo jeste da karavan u proseku u toku jedne sezone obiđe 20.000 km, što znači da je u proteklih osam sezona pređena kilometraža veća od obima tri zemaljske kugle.

Ovogodišnja sezona karavana realizovana je pod pokroviteljstvom Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, lokalnih samouprava gradova-učesnika kao i brojnih sponzora čija podrška čini projekat uspešnijim iz godine u godinu.

Više informacija potražite na sledećim linkovima:

https://www.instagram.com/izadji_mi_na_teglu/
https://sr-rs.facebook.com/izadjiminateglu/

Autor: Nadlanu.com
Foto: Live Production

Pogledajte još