Završena osma sezona karavana "Izađi mi na teglu": Dimitrovgrad poneo titulu najboljih ajvarmajstora Srbije!

U subotu je u blizini Ade Ciganlije uspešno odžano finalno takmičenje gastronomskog karavana „Izađi mi na teglu“ u partnerstvu sa Centrom beogradskih festivala (CEBEF), a uz značajnu institucionalnu podršku Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija. Ispred Grada Beograda, kao domaćina velikog finala, obratio se pomoćnik gradonačelnika, gospodin Andreja Mladenović koji je takmičarima poželeo sreću i proglasio manifestaciju otvorenom. Gospodinu Mladenoviću je uručena i plaketa za doprinos razvoju manifestacije u prethodnim godinama.

Nakon celodnevnog „okršaja varjačama“ titula najboljih ajvara majstora osme sezone karavana „Izađi mi na teglu“, nakon Leskovca, Bele Palanke, Kovačice, Kanjiže, Brusa, Kuršumlije i Kikinde, otišla je u Dimitrovgrad. Pobedu je odnela sjajna ekipa pod nazivom „Najluđi osmeh“ čiji je kapiten, Vladimir Pavlov krunisan za kralja ajvara 2021. godine.

U oštroj konkurenciji drugo mesto pripalo je ekipi „Nezaborav“ iz Laznice predstavljajući Grad Požarevac, dok je treće mesto osvojila ekipa „Vesele bosanke“ iz Žitišta.

Članovi stručnog žirija, koji su svetski priznati kulinarski stručnjaci Svetske asocijacije kuvara „World Chef“ i licencirane sudije Svetske asocijacije za ocenjivanje hrane, gospodin Ivo Andrić, Stambol Geštamov i Mladen Perišić, imali su težak zadatak, ali, kako kažu, prvoplasirani ajvar se odmah izdvojio zbog izuzetnog balansa ukusa.

Pobedničke ekipe su nagrađene poklonima sponzora karavana. Šampioni su poneli kući, kako novčanu nagradu tako i čuveni redizajnirani model Smederevca, drugoplasirana ekipa je nagrađena vrednosnim vaučerom Mega Maxija, poklon paketima sponzora Somboled, Yuhor i Zaječarsko ali modelom Mini elektrik Smederevac, dok su trećem mestu pripali pomenuti poklon paketi i kućna grejalica Smederevac.

Nakon završene osme sezone, karavan je obišao čak 190 gradova, napunio preko 40.000 tegli ajvara, takmičarima je obezbeđeno oko 90 tona paprike, karavan je posetilo blizu 900.000 posetilaca, a više od trideset domaćinstava je podstaknuto uspešnim plasmanom pokrenulo sopstvenu proizvodnju ajvara. Ono što je takođe zanimljivo jeste da karavan u proseku u toku jedne sezone obiđe 20.000 km, što znači da je u proteklih osam sezona pređena kilometraža veća od obima tri zemaljske kugle.

Više informacija na:

https://www.instagram.com/izadji_mi_na_teglu/
https://sr-rs.facebook.com/izadjiminateglu/

Autor: Nadlanu.com
Foto: Jovan Radenković

Pogledajte još