Projekat “Zelena Srbija”: Ambasadorka Velike Britanije u Sremskim Karlovcima

Direktorat za radijacionu i nuklearnu sigurnost i bezbednost Srbije (SRBATOM) u saradnji sa kompanijom Color Media Communication, a uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za urbanizam i zaštitu životne sredine i tokom 2021. godine sprovodi kampanju “Zelena Srbija”.

U sklopu kampanje “Zelena Srbija” biće organizovana sadnja u 10 gradova i opština Srbije kako bismo podigli svest građana, lokalnih samouprava i kompanija o tome koliko je značajno ozelenjavanje Srbije.

Direktorat za radijacionu i nuklearnu sigurnost i bezbednost Srbije, kao društveno odgovorna institucija ovom kampanjom želi da doprinese podizanju svesti po pitanju ove teme i razmeni iskustava sa zemljama koje imaju diplomatska predstavništva u Beogradu.

Tokom 2020. godine u okviru kampanje “Zelena Srbija” organizovana je sadnja u Apatinu, Somboru, Čačku, Šapcu, Beočinu, Surčinu, Vranju, Novom Bečeju, Baču i Zaječaru.

Sremski Karlovci su šesti po redu od planiranih 10 gradova i opština u ovoj godini, koji je prepoznao značaj ovog projekta i omogućio da se sadnice lipe zasade u naselju Čerat gde su nedavno useljena izbegla i raseljena lica iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine.  

Projekat će se realizovati 5. novembra sa početkom od 12.00h.

Prisutnima će se nakon sadnje obratiti:

  • Aleksandar Saša Stojkečić, predsednik opštine Sremski Karlovci,
  • Branko Brajić, zamenik direktora Direktorata za radijacionu i nuklearnu sigurnost i bezbednost Srbije,
  • Slađana Dabić, stručni saradnik za gajenje i zaštitu šuma JP „Vojvodinašume”,
  • Nj E. Šan Meklaud, ambasadorka Velike Britanije u Srbiji.

Partneri ovogodišnje kampanje “Zelena Srbija” su Javno preduzeće “Vojvodinašume”, OTP banka Srbije, kompanije Lidl i Telenor.

Pogledajte još