BRANISLAV LEČIĆ JOŠ JEDNOM PROGOVORIO O OPTUŽBAMA KOLEGINICA: Ja sam čovek kojeg žene ceo život žele, zašto bih ja nekoga silovao?

Ne stišava se bura u javnosti zbog Branislava Lečića koji predsedava žirijem pozorišnog Festivala u Brčkom. Predstave se otkazuju, glumci se ograđuju. O tome je jutros u "Uranku" govorio Branislav Lečić koji se u jutranji program K1 televizije uključio iz Brčkog.

Na prvo pitanje Jovane Joksimović kako se oseća, Lečić je kazao:

- Prošao sam golgotu. I dalje je prolazim. Zaista je teško i veoma je ružan osećaj. Priča Danijele Štajnfeld je dokazano lažna. Ta kula od karata se srušila. Njena prijava je lažna - kazao je Lečić na K1.

- Ja sam odmah rekao da je ta priča notorna laž i da će se sve dokazati, i evo, nakon šest meseci to se i desilo.

Lečić je objasnio da nije tačno da su kolege otišle s Festivala zbog njega i da je neko otkazao učešće.

- Jedina predstava koja nije odigrana je "Zelena čoja Montenegra“ i to zbog toga što su dva glumca zaražena koronom i nisu uspeli da nađu zamenu. Sve druge predstave su odigrane, tu su i biće tu. To što se plasira u javnost je jako medijski zanimljivo, ali nije istinito - rekao je Lečić Jovani Joksimović.

Lečić je na K1 ovog jutra kazao je da je pravni postupak završen i da je u pitanju – laž.

- Do krivičnog postupka nije ni došlo, sve radnje koje su se sprovodile bile su u predkrivičnom postupku. To je 1.500 strana predmeta i pet i po meseci besprekornog rada policije. Dokazano je da dela nema i da je u pitanju lažna prijava - kazao je Lečić.

- Ja nisam mogao da budem u isto vreme na dva mesta. Ona je prijavila da sam je silovao 7. maja 2012, a ja sam tada igrao predstavu u Jugoslovenskom dramskom pozirištu, a nakon predstave bio sam u klubu "Sinema" sa svojom bivšom suprugom Ninom. Imam fotografije i više od 30 svedoka. Policija je kontaktirala pozorište i sve svedoke ispitala. Dokazano je da ja to nisam uradio.

Kako je kazao na K1, postoji nekoliko razloga za njegovo blaćenje i diskreditaciju u javnosti.

- Prvi je lični motiv Danijele Štajnfeld da sredi svoje papire u Americi. Da dobije azil tako što će reći da je bila ugrožena. Napravila je film i tako skrenula pažnju na sebe, dobila je podršku "Me too" pokreta. Tim mojih advokata saznao je da ona ima stand up nastupe, da njen posao vredi milione dolara, dospela je u žižu javnosti - kazao je Lečić.

- Drugi motiv je politički, njoj je ruku pružio Dragan Đilas. Znate dobro šta se dešavalo s Demokratskom strankom. On je hteo da pokori stranku, da je preuzme i iskoristi za svoje ciljeve. On je uništio Demokratsku stranku koje sada nema na mapi, ona ne postoji. Mene su članovi izabrali za predsednika, a on je doveo Lutovca i sve ovo je sa ciljem da me izbace iz politike i da me degradiraju kao čoveka - kazao je Lečić na K1.

- Moja saznanja su jako dobro potrepljena, imam SMS poruke u kojima mi ljudi bliski Lutovcu i Đilasu pišu "da ću videti kada Danijela Štajnfeld objavi tekst u Njujork tajmsu". I određeni mediji su vodili kampanju protiv mene, a sada me "Nedeljnik" i "Danas" zovu da govorim.

Kazao je glumac i da će tužiti sve koji ga blate u javnosti i o njemu govore laži.

- Dokazano je da je sve laž, tužiću sve koji su o meni širili laži - kazao je Lečić i prokomentarisao i to što se i Igor Jurić sa kojim je sarađivao u njegovoj Fondaciji okrenuo protiv njega.

- Igor Jurić je u "slučaju Aleksić" na sva usta hvalio Tužilaštvo, a u mom slučaju ga grdi. To govori o njegovom karakteru.

Povodom jučerašnjeg uključenja Merime Isaković u "Uranak" u kojem je govorila o Lečićevom seksualnom napadu na nju, Branislav Lečić je rekao:

- Da li je Merima pravni zastupnik Danijele Štajnfeld? To je "Me too" pokret, i kada jedna osoba istupi, mora da postoji bar još jedna. Merima je bila moja koleginica i prijateljica. Ona piše knjigu koja je čista imaginacija, ona nikada nije bila u klasi sa mnom niti smo ikada zajedno stali na scenu. Sve su to laži - rekao je Lečić na K1.

Lečić kaže da su ti koji ga blate u manjini, da je to trend.

- Bez obzira na to što je pravno sve jasno, ja sam gurnut u blato. I dalje me guraju u to isto blato. Kolege koje me podržavaju sam ja savetovao da ne izlaze u javnost i ne učestvuju u medijskom cirkusu. Iza mene stoji 46 godina predanog rada. Bio sam predan poslu, kolegama, naročito mladim. Zna se ko sam i šta sam, zna se o meni sve i privatno. Ne postoji mrlja u mom životu, ja sam branilac i zaštitnik žena. Ohrabrujem sve žene koje sam silovao da me prijave, i odmah ću pristati da odem u zatvor. Ceo moj život je ljubav, a u seksualnom smislu sve je bila dobra volja. Ovo je linč i atak na moju ličnost i integritet - kazao je Branislav Lečić.

On je istakao i da je Danijela Štajnfeld u njemu našla "pozitivnu budalu".

- Meni je ponudila ulogu silovatelja u tom njenom filmu, a ona je igrala žrtvu, i iz te konstrukcije napravila je tu izmišljenu priču da sam je silovao. Folirala je i mene optužila. Ja sam čovek kojeg žene ceo život žele, zašto bih ja nekoga silovao? Ja sam branilac žena ali nisam branilac laži. I silovanje kao i lažno prijavljivanje i optuživanje su krivična dela - kazao je Lečić.

- Prošao sam poligraf, ona se nije pojavila, prijavio sam se za medicinsko posmatranje, ona nije. "Me too" pokret hoće da bude iznad pravosuđa. A kolege koje prate medije, oni učestvuju u toj stigmi i blatu u koje me bacaju. To je podrška "Me too" pokretu, a ne pravdi i pravu.

Autor: Nadlanu.com
Foto: K1 - YouTube/PrintScreen

Pogledajte još