REA JE BAKINA PRVA LJUBAV, ALI NAŠE NAJMLAĐE JE SADA GLAVNO: Vesna Zmijanac iskreno o izboru partnera, unukama i povratku na scenu

Folk zvezda Vesna Zmijanac nakon duže pauze ponovo je počela sa nastupa. Da su se Beograđani poželeli dobrog štimunga, muzike i provoda, činjenica je da je pevačica dve noći zaredom pevala u jednom restoranu u Skadarliji za čije nastupe se tražilo mesto više. Nakon hitova poput "Kraljica tuge", "Idem preko zemlje Srbije", "Ponovi za mnom", "Da budemo noćas zajedno", "Nevero moja" i drugih kojo decenijama prate njenu uspešnu karijeru, Vesni je teško da pronađe novu pesmu koja će nadmašiti sve navedene numere, pa je rešila da ne snima ništa dok joj se ne desi ona prava.

U pauzi gostovanja i situacije sa koronavirusom, Zmijančeva se izolovala iz javnosti pa zimske dane najčešće provodi na svom imanju na Bukulji gde je maksimalno posvećena kućnim obavezama. S druge strane, ona je nedavno po drugi put postala baka jer je njena ćerka Nikolija Jovanović dobila drugu ćerku. Vesna uživa i u porodičnim obavezama i tvrdi da je nagrađena od boga zbog prilike da bude baka.

- Nema magije za provod. Magija je dobro pevanje i dobre pesme, a ova kafana u kojoj smo sada je jedna od omiljenih kafana u Skadarliji. Neovisno o mom nastupu, volim da dolazim u Skadarliju. Ovde je posebna vrsta publike jer su to ljudi koji stvarno vole pravu kafanu. Ima raznih lokala, i ovakvih i onakvih, ali urbana je najbolja - rekla je pevačica, a potom prokomentarisala da li je zadovoljna svojim dosadašnjim dostignućima.

- Kako nisam. Naravno da jesam. Doživela sam svašta, i lepog i ružnog. Sve što se dešavalo trebalo je da se desi jer na kraju uvek ispadne najbolje jer je tako moralo da bude. Ne žalim ni za čim i ne kajem se ni za šta. Uvek sam radila samo onako kako sam htela i želela. To je dovoljno - kazala je ona.

Zmijančeva je pre dve godine rasprodala dva koncerta u "Sava" centru, koja su nažalost pomerena zbog koronavirusa.

- Ja 18. februara radim "Expo" centar i to je ono što moram da uradim ovog puta. Prodala sma dva "Sava" centra, međutim krenula je tada korona i sve je bilo otkazano. Onda smo u više navrata, tačnije tri puta probali da zakazujemo koncerte za sve te ljude koji su kupili karte, jer nisu ih vratili, ali nismo uspeli - baš mi je onako neprijatno zbog toga. Zato smo zakazali koncert za 18. februar da bih ispoštovala taj svet koji je kupio karte. Nadam se, daće Bog, da do 18. ništa ne zapetljaju oko svega, jer kažem tri puta smo bezuspešno pokušavali da zakazujemo koncert posle onog prvog Sava centra, ali nije uspelo. I sama sam rekla publici da čuvaju karte jer će se koncert kad - tad održati, ali ne zavisi ništa od mene. Ja sam odavno spremna za taj koncert - obećava nekadašnja seks bomba, kako je inače važila na estradi.

Vesna ističe da ne želi da radi na novim projektima jer joj se nista od ponuđenog ne dopada. Kako bi joj pesme odjeknule kao nekada i doživele milionsku slušanost, ona apeluje da producenti, tekstopisci i aranžeri moraju više da se bave svojim poslom.

- Ne, ja ne spremam nikad ništa. Nikad nisam ni spremala. Kada se desi pesma ona nađe mene i ja jednostavno tada odem i snimim je. Još ne čujem neku koja je za mene. Imam mnogo dobrih pesama, to publika zna, toliko hitova i evergrinova koje žive toliko. Sada, meni treba nešto bolje od toga, ne mogu da snimim goru pesmu nego što su moje. Tako da dobra pesma mora da se nađe, da se desi - rekla je Vesna.

Ako sve stavimo oo strani - i karijeru i popularnost - pevačica tvrdi da su joj unuke najveća radost i sreća koju je doživela u životu.

- To je milost Božja. Ako me je Bog pogledao - onda me je tu pogledao. Milost i jedna i druga. Mala unuka je mala i ona je glavna sada, a Rea je bakina prva ljubav. Ja joj kažem da je ona moja prva ljubav, ali mi ona kaže ne i pokazuje na mamu, odnosno Nikoliju. Pametna je. Ona je na početku bila malo ljubomorna na sestru, ali sada je sve okej - rekla je ona.

S obzirom na to da su muškarci oduvek trčali za njom, ona nikada tome nije davala preveliki značaj zato je danas sama. Iako joj ne smeta samoća, Vesna želi da pronađe srodnu dušu koja će je razumeti u svemu, i kad joj se priča, i kad joj se peva i kad joj se ćuti.

- To sam se ja šalila da ne mogu da nađem partnera, ja to ne tražim, nikada i nisam. To je malo bezveze da ja tražim, ali osoba koja bi mene sada osvojila mora da bude duhovno fina, tiha osoba kojoj ne treba ništa - isto kao i meni. Muškarac koji razmišlja o nekim drugim stvarima - završava folkerka.

Izvor: Nova.rs
Foto: vesna_zmijanac_official/Instagram

Pogledajte još