Đoković: Biće teško na šljaci!

Posle trijumfa u Beogradu, Đoković je doputovao u Madrid, gde će sutra u drugom kolu igrati protiv Kevina Andersona iz Južne Afrike, a uoči tog dula kaže da nije realno očekivati da nastavi niz bez poraza i na zemljanim terenima.

"Iskreno, ne verujem da i na šljaci mogu da dobijem sve mečeve. Ipak, ići ću meč po meč i videćemo dokle ću stići", rekao je Đoković, prenosi AP.

Srpski teniser je ove godine pobeđivao Rafaela Nadala u finalima Majamija i Indijan Velsa, ali zna da će na šljaci to biti neuporedivo teže. Poslednji put Nadal je na zemljanom terenu izgubio pre dve godine.

"U polufinalu Madrida 2009. izgubio sam od Nadala u tri seta, a propustio sam tri meč lopte. Dugo sam se oporavljao od tog meča, ali sada znam da mogu da odigram vrhunski i na ovim terenima", rekao je Đoković.

Zahvaljujući savršenom startu sezone, Đoković je na ATP listi pretekao Rodžera Federera i sada ozbiljno ugrožava Nadala.

"Nema nikakve tajne u mojim uspesima. Sve je moguće ako verujete u sebe, ako ste fizički potpuno spremni, maksimalno motivisani i posvećeni sportu. Prethodnih godina mnogo sam radio na mentalnoj snazi i sada dolaze rezultati", kaže Đoković.

Pogledajte još