USVOJITE PET NAVIKA: Kako do blistave i zdrave kože?

Uobičajeno je da na kožu nanosite različitu kozmetiku ili da je intenzivno tretirate raznim proizvodima za negu kože kako biste istakli njen sjaj i dobili kožu iz snova. Ipak, podjednako je uobičajeno da nema rezultata koje ste očekivali, a razlog često nije očigledan.

Kako da nam koža lica izgleda blistavo?

To je zato što, iako ste možda super redovni u svojoj rutini nege kože, vrlo je verovatno da proizvodi koje nanosite nisu pravi ili da ne sledite neke standardne navike koje su devojke sa savršenom kožom verno usvojile.

1. Zdrav život

Rekli smo to mnogo puta i postalo je gotovo kliše, ali uravnotežena ishrana, puno vode i vežbanje čine čuda za našu kožu. Na kraju krajeva, zdravo telo se ogleda (uglavnom) na našem licu.

2. "Beauty Sleep"

Ovaj termin se ne odnosi slučajno na san i koliko nam može dati opuštenu i svežu kožu. U stvari, dug i nesmetan san često deluje tako blagotvorno da može da zameni čak i najskuplju kremu. Pokušajte da spavate 7-8 sati dnevno i videćete trenutne rezultate i na licu i u predelu očiju (ako imate problema sa podočnjacima).

3. Ruke dalje od lica

Zvuči očigledno, ali nije uvek tako. Na kraju krajeva, vrlo je uobičajeno da dodirnemo lice rukama dok radimo na računaru ili da nesvesno zadirkujemo bubuljicu koja se upravo pojavila. Ovo je jedna od najgorih navika, često zbog stresa i može izazvati veliku zavisnost. Istraživanja su pokazala da čak i ako jednostavno položite ruke na lice, možete izazvati pojavu bubuljica ili akni (ako imate kožu sklonu aknama) ili pogoršati postojeće.

4. Čišćenje mobilnog telefona

Naš mobilni telefon je često izvor beskonačnih klica, koliko god vam to izgledalo neverovatno. Istraživanja su pokazala da je ekran prljaviji čak i od wc šolje. Dakle, sada shvatate zašto je moguće dobiti bubuljice na licu (pošto su to tačke koje se nalaze na vašem mobilnom telefonu kada razgovarate telefonom). Obavezno ga očistite antiseptičkim maramicama ili vatom natopljenom alkoholom.

5. Menjanje jastučnica

I jastučnice gomilaju mikroorganizme, bakterije i ulja koja se nakupljaju na licu i mogu izazvati akne. Predlažemo svilene ili satenske materijale, koji uzrokuje manje trenje o koži i samim tim manje iritacije, crvenila i suvoće. A suvoća znači (preuranjene) linije i bore.

Izvor: Ženskimagazin.rs
Foto: Ilustracija/Pexels.com

Pogledajte još