SVEKRVA JE KRIVA ZA SVE: Britanka 27 godina posećivala tuđ grob misleći da joj je tu sahranjen suprug

Ketlin Volšam je 1989. godine želela da se pepeo Kirona Kenija, njenog muža koji je tragično preminuo u 33. godini prospe u "Garden of Rest" u blizini njihove kuće u istočnom Londonu. Istakla je da je njen suprug bio veoma klaustrofobičan i da se plašio mraka, pa je želeo da se kremira, a ne da se sahrani.

Ketlin i njeno troje dece su 27 godina posećivali groblje u Istočnom Londonu u Vest Hemu, na Dane očeva, rođendane i druge prilike da odaju počast pokojniku.

Ali, 2016. godine, porodica je otkrila grob sa Kironovim imenom na drugom groblju u Londonu.

Ketlin sumnja da je njena svekrva Iris Garbut, koja je bila u lošim odnosima sa sinom i snajom, tajno uzela urnu sa pepelom svog sina, od zaposlenog na groblju u Istočnom Londonu. Pretpostavlja da je urnu spustila u grob za koji je znala samo njena porodica. Kada je Iris umrla, grob sa Kironovim imenom je otkopan po nalogu Ministarstva pravde i unutra je pronađena urna.

Ketlin je tužila pogrebnu kompaniju koja je kupila groblje u istočnom Londonu 2008. godine. Tvrdila je da su oni dužni da plate troškove za duševnu povredu koju je pretrpela.

Sudija Dejvid Sanders je odbacio njenu tužbu. Rekao je da porodica nema dokaza da je pepeo ikada došao u pogrešne ruke ili u pogrešan grob. Nije bilo stručnih dokaza koji bi potvrdili da li je sadržaj ekshumirane urne imao Kironov pepeo.

Sudija je obrazložio donesenu presudu: "Bilo je teško zaključiti da želje tužioca nisu ispunjene".

Izvor: RTS
Foto: Ilustracija/Pexels.com

Pogledajte još