PRIRODNE, GUSTE, TANKE: Pri oblikovanju obrva poštujte tri pravila

Kakva god da je moda, oblik obrva je veoma važan detalj jer pogrešan izbor može da vam promeni izraz lica. Stil birajte same zato što obrve mogu tako da se srede da izgledaju kao prirodne, da budu pune, tanke, ležerne ili precizno definisane. Njima možete da istaknete oči, naglasite svako raspoloženje, želje, emocije.

Na četvrtastom licu izbegavajte naglašen luk sa špicem da vam lice ne bi delovalo još oštrije. Okruglom licu odgovaraju obrve sa visoko postavljenim lukom jer imaju oštriji ugao od drugih oblika, a poželjno je da budu srednje gustine. Izduženo lice treba vizuelno učiniti širim što se postiže produžavanjem obrva ka ivičnim delovima lica. Obrve na srcolikom licu trebalo bi da budu diskretne. Nemojte previše da ih ističete da ne bi skretale pažnju, bolje neka budu uredne i tanje. Najskladnijem, ovalnom licu pristaje skoro svaki oblik obrva.

Bez obzira na to kakve su vam crte lica, postoje tri pravila u tehnici oblikovanja obrva:

1. Unutrašnji kraj obrve treba da bude u ravni sa unutrašnjim uglom oka i vrhom nozdrve;

2. Središnji deo obrve mora da bude u ravni sa zenicom oka i vrhom nozdrve;

3. Spoljašnji kraj obrve po pravilu treba da bude u ravni sa spoljašnjim uglom oka i vrhom nozdrve.

Tamnokosim damama obrve treba da budu za nijansu-dve svetlije od kose, a ukoliko ste plavuša - neka budu za nijansu-dve tamnije. Obrve nikada nemojte previše da stanjite jer takav oblik daje licu preozbiljan, čak strog izgled. Pri definisanju, prvo ih osenčite olovkom sa preciznim vrhom, eventualne praznine popunite i ujednačite boju i na kraju ih raščešljajte četkicom.

Izvor: Magazin.novosti.rs/Lepaisrecna.mondo.rs
Foto: Ilustracija/Pexels.com

Pogledajte još