Alkohol dozvoljen posle 23 časa

Dejan Grastić iz Beogradske kulturne mreže rekao je da "Bir fest" kao najmasovniji festival u Evropi, neće trpeti zbog odluke Skupštine grada o zabrani prodaje alkohola posle 22 časa.

'Bir fest' nije supermarket, već manifestacija koja promoviše dobru muziku i druženje mladih iz svih krajeva sveta", rekao je Grastić i objasnio da će se pivo na "Bir festu" prodavati kao i na drugim koncertima koji se održavaju u srpskoj prestonici.

"Jedina razlika je u tome što mi na 'Bir festu' imamo veći izbor piva", dodao je Grastić, ističući da prodaja alkoholnih pića maloletnim licima na tom festivalu nije dozvoljena od osnivanja, 2003. godine.

Deveti "Bir fest" biće održan od 17. do 21. avgusta na Ušća u Beogradu.

Odluka Skupštine grada o zabrani prodaje alkoholnih pića u tgovinama od 22.00 do 6.00, kao i da kafići u stambenim zgradama mogu da rade samo do ponoći i puštaju muziku do 23.00, odnosno petkom i subotom do 1.00, stupila je na snagu 11. maja.

Preko društvene mreže "Fejsbuk" za večeras 19. maja u minut do 22 časa, u Studentskom parku u Beogradu, zakazan je drugi protest zbog odluke o zabrani prodaje alkohola posle 22 sata.

Pogledajte još