REŠIO DA SE POVUČE NAKON INCIDENTA: Vil Smit podneo ostavku na članstvo u filmskoj Akademiji

Američki glumac Vil Smit podneo je ostavku na članstvo u Američkoj akademiji filmskih umetnosti i nauka, nakon što je na 94. dodeli Oskara napravio skandal ošamarivši Krisa Roka.

Moje ponašanje na 94. dodeli nagrada Američke akademije bilo je šokantno, bolno i bez opravdanja – saopštio je Vil Smit, dodavši kako je "izdao poverenje Akademije".

Nakon Smitovog saopštenja oglasila se Akademija, s porukom da prihvata glumčevu ostavku zbog incidenta na dodeli Oskara u Dolbi teatru prošle nedelje:

- Nastavićemo sa disciplinskim postupkom protiv gospodina Smita, jer je prekršio Kodeks ponašanja Akademije - izjavio je predsednik ovog tela Dejvid Rubin, dodavši da će naredni sastanak članova Američke akademije biti održan 18. aprila.

- Izdao sam poverenje Akademije. Uskratio sam ostalim dobitnicima i nominovanima šansu da dostojno proslave svoj rad, ali i drugima da slave njihova dostignuća. Lista onih koje sam povredio svojim činom je poduža, i uključuje Krisa, njegovu porodicu, mnoge moje prijatelje i voljene, publiku i brojne gledaoce širom sveta. Zato podnosim ostavku na članstvo u Akademiji i prihvatiću sve dalje posledice zbog svog ponašanja - naveo je, kako prenosi "Gardijan", Vil Smit.

Ostavkom je, na neki način, Smit preduhitrio Akademiju i zvanični disciplinski postupak protiv njega. Članovi Akademije sastali su se pre tri dana i dogovorili da pokrenu postupak protiv glumca. Time što je podneo ostavku na članstvo Vil Smit automatski gubi mogućnost glasanja, ali i silne druge koristi koje svojim članovima donosi ova prestižna organizacija.

Podsetimo, Vil Smit je šokirao Holivud, ali i čitav svet kada je usred ceremonije dodele nagrada Američke akademije izašao na binu i pesnicom udario Krisa Roka u lice. Učinio je to zbog toga što je Rokovu šalu, na račun njegove supruge Džejde Pinket Smit, smatrao nepristojnom.

Izvor: Nova.rs
Foto: Apple TV-Printscreen/Youtube

Pogledajte još