Filmsko leto 2011.!

Holivud će i ovog leta ići po provereno uspešnom receptu: red nastavaka uspešnih serijala, red komedija, red animiranih filmova, red superheroja, red adrenalinskih akcija i avantura... i zarada je zagarantovana. A među filmovima iz letnje ponude svako može da nađe barem jedan koji joj/mu je baš po ukusu!

1. PIrati sa Kariba: Na čudnim plimama - Kada kažemo letnja zabava jedna od nezaobilaznih asocijacija je sigurno kapetan Džek Sperou sa svojim ludim piratskim avanturama. Ako neko zna da napravi blokbaster onda je to producent Džeri Brukhajmer, tako da i ne čudi što je već za prvi vikend prikazivanja ovaj film zaradio više od 90 miliona dolara.

2. Mamurluk u Bangkoku - Devojke samo žele zabavu, ali momci znaju i gde da je nađu i usput naprave gomilu čuda! Ovog puta "momci iz Vegasa" (The Hangover) su kao destinaciju za ludi provod izabrali Bangkok. Šta je leto bez dobre komedije za opuštanje? A ovo je upravo to. Prava, inteligentna zabava! Nasuprot momcima tu su i devojke u ludoj zabavi "Deveruše".

3. Kung Fu Panda 2 - Leto bez nastavaka uspešnih serijala (poput prethodna dva filma), ali i nastavaka animiranih hitova i to u 3D, prosto ne bi bilo dovoljno "holivudičanstveno". Zato je tu panda Po i njegova družina da zabave i najmlađe, koji i jesu publika koju treba privući i zadržati u bioskopskim dvoranama.

4. X-Men: Prva klasa - Superheroji su neizostavan simbol filmskog leta i, da budemo iskreni, baš ih volimo. Posebno X-Men, koji se čine da će u podmlađenom izdanju osvežiti ovaj serijal i privući neku novu publiku. Dovoljno je reći da u ovom filmu igraju Džejms Mekavoj, Majkl Fasbender, Nikolas Hoult...

5. Super 8 - Simboli visokobudžetne zabave - Stiven Spilberg i J.J. Abrams - ovog leta stižu sa neobičnom pričom o misterioznoj Oblasti 51 i natprirodnom biću koje vreba u malom američkom gradu. Film oko koga se dizala velika prašina... Videćemo šta će na kraju doneti.

6. Pingvini moga tate - Kada je vrućina velika, prava zabava za celu porodicu jeste odlazak u bioskop. A za to je uvek dobar pravi porodični film, posebno ako su zvezde Džim Keri i pingvini.

7. Prvi osvetnik: Kapetan Amerika - Još jedan superheroj za leto. Ali, Kapetana Ameriku do sada nismo videli na velikom ekranu i zato mu se izuzetno radujemo. Izbor Krisa Evansa za ovu "patriotsko-superherojsku ulogu" svakako je dobar, pa očekujemo uzbudljiv bioskopski provod.

8. Kauboji i vanzemaljci - Harison Ford i Danijel Krejg u avanturi koja će pokušati da iznenadi sve kombinacijom naizgled nespojivog: klasičnog vesterna i invazije vanzemaljaca. Film potpisuje Džon Favro - mastermajnd Iron Mana koji je dva leta unazad zabavljao publiku širom sveta.

9. Štrumpfovi - Mali, plavi čovečuljci uz koje su generacije odrastale stižu na veliki ekran i to baš ovog leta. Kombinacija igranog i animiranog filma, moderna tehnologija sreće tradiciju - prava letnja šema.

10. "Transformersi 3", novi Hari Poter, Pixarovi "Automobili 2", "Green Lantern"... - Leto će biti bogato nastavcima, akcijama, animiranim hitovima i superherojima, kao i uvek. Izaberite po vašem ukusu i rashladite se u bioskopu!

Pogledajte još