Čović: Zvezdin dug (ni)je rešiv!

Fuzija Crvene zvezde i FMP aktuelna je i ovog leta. Ali, za razliku od prethodnih godina, jedan od indirektnih javnih pokretača je i vlasnik kluba iz Železnika, Nebojša Čović, koji je nedvosmisleno istakao: “Što se tiče FMP, nismo zatvorili vrata, nama je to interesantan projekat, po jasno definisanim pravilima”.

Čović je tako otvorio “kutiju”, na sreću ne Pandorinu. Šta bi bilo u njoj, odnosno “paketu” koji bi objedinio Crvenu zvezdu i FMP? Infrastruktura “pantera”, verovatno najbolja u Srbiji, u kojoj bi mogli nesmetano da stasavaju najveći talenti, zatim nekolicina izuzetno talentovanih momaka u seniorskoj kategoriji, ali i sjajan skup klinaca rođenih 1994. i 1995. Takođe, u “ponudi” je i ulaznica za Jadransku ligu, koji ima FMP, a Zvezda je izgubila.

Crveno-beli bi u “brak” pak uneli odličnu trojku: Nedović, Lešić, Nikolić, junoše Cvetkovića i Marinkovića, koji još nisu potpisali profesionalne ugovore, ali i tradiciju, koja je izgradila veliku armiju navijača, doduše “posustalu”, posle višegodišnjih posrtanja.

Obe strane bi želele da se otarase duga, koji guši tim sa Malog Kalemegdana. Rešenje bi bilo da se on polako smanjuje kroz obeštećenje od prodaje igrača, s tim da bi procenat FMP i Zvezdi, za početak, određivao broj godina koliko su igrači proveli u jednom ili drugom kolektivu.

Posle dve godine, obe strane bi sele za pregovarački sto i napravile “presek”, možda unele neke novine ili se razišle.

Da li će do konačnog ujedinjenja doći, zavisiće, pre svega, od Radne grupe, koja bi trebalo u skorije vreme da oglasi i kaže da li SD Crvena zvezda vidi budućnost ekipe sa Malog Kalemegdana posle niza godina velikih potresa.

Izvor: www.novosti.rs

Pogledajte još