JEDNOSTAVNE I ATRAKTIVNE: Osam frizura obeležiće proleće i leto

Postoji nekoliko lakih frizura koje će biti hit ovog proleća, ali i leta.

Od ukrasnih pletenica i štipaljki do preuveličanog volumena za vaš novi stil koji ćete nositi, potrebno je manje od 20 minuta. Bez obzira na teksturu, dužinu ili tip vaše kose, osam različitih frizura pomoći će vam da se ovog proleća i leta osećate samopouzdano.

1. Volumen 70-ih

Ovaj trend je kružio nekoliko sezona, ali ga nismo videli u skorije vreme. Bez obzira da li nosite šiške kao zavese ili samo želite da ih lažirate, ovaj stil se najbolje postiže pomoću viklera. Iako možete da ih ubacite, lako ih je postaviti i obaviti druge stvari (šminka, pranje zuba, itd.) dok vikleri odstoje.

2. Šareni dodaci

Od svih stilova na ovoj listi, ovaj je, naravno, najlakši, ali takođe nije bez uticaja. Bez obzira da li slažete gomilu dodataka duž linije kose ili ih obložite oko punđe ili repa, opcije su beskrajne. Mogli biste da budete monohromatski sa gomilom različitih dodataka u istoj boji ili bloku boja.

3. Duga pletenica

Pojedinačna niska pletenica skuplja svu kosu sa vašeg vrata i dalje od vašeg lica, ali izgleda besprekorno šik. Bez obzira da li imate prirodno dugu kosu ili tražite pojačanje, ovaj stil odgovara svakoj teksturi kose i obliku lica.

4. Ukrasne šnalice

Malo smo se vratili na šnalice, ali ovog leta ukidamo tradicionalne i odlučujemo se za zabavne oblike. Leptiri, cveće, školjke - izgledaju zabavno i jedinstveno bez dodatnog napora sa vaše strane. Ovim možete povući svu kosu unazad ili pustiti štipaljku da zaista zablista sa polu podignutim stilom.

5. Stil devedesetih "Rejčel"

Frizura "Rejčel" koju je popularna glumica Dženifer Aniston nosila u seriji "Prijatelji", još uvek je u trendu, a klasična deformacija supermodela je upravo tamo sa njom. Još bolje, ovu frizuru je ovog puta znatno lakše postići pomoću četke za vrući vazduh. Kada vam je kosa 60 posto suva, provucite četku uz pomoć toplog vazduha (fen) i provucite kroz kosu razdvajajući ih na delove, okretajući ih na unutra. U korenu, ovo će stvoriti mnogo volumena, dok vaši krajevi dobijaju savršeni okvir oko lica.

6. Pletenice za uokvirivanje lica

Razdvojite kosu po sredini i zgrabite vlasi kose veličine 2 cm sa obe strane glave i ispletite pletenice dok vam ne ostane nekoliko cm na krajevima. Vežite kosu gumicom i spremni ste. Da biste ovo učinili još lepše, dodajte šarene ukrasne šnalice.

7. Neuredni "žbun"

Ove godine ćemo svuda videti ovu neurednu, obimnu punđu u stilu Pamele Anderson iz 90-ih. Ovaj izgled je lako postići na svim teksturama kose, ali je definitivno malo lakši što je vaša kosa duža. Da biste kratkoj ili finoj kosi dali dodatni volumen, skupite svu kosu na vrhu glave i razdvojite komade da biste dali iluziju bujnije kose.

8. Blagi talasi

Ovaj izgled se lako postiže na ravnoj ili talasastoj teksturi kose. Za stil bez toplote, jednostavno uvrnite kosu dok je mokra i osušite je fenom. Ili možete koristiti ukosnice da dodate izgled savijenog talasa. Nemojte se plašiti da ostavite nekoliko pramenova ravno ili zaboravite da uzmete donji deo - što "neurednije" - to bolje.

Izvor: Magazin.novosti.rs
Foto: Ilustracija/Pexels.com

Pogledajte još