Najbolji recepti za home made sladoled

U susret letu i sve toplijim danima, najslađe osveženje dolazi nam pravo iz zamrzivača i to naravno u obliku sladoleda. Kako bismo uvek imali nadohvat ruke najukusniju kvalitetniju verziju ove hladne poslastice predlažemo vam tri fenomenalna recepta za domaći sladoled:

1. Voćna rapsodija vez šećera

U ovom sladoledu možete uživati bez griže savesti jer nema ni gram šećera. Vrlo se jednostavno sprema, a od sastojaka je potrebno:

• 2 šolje mućene slatke pavlake
• 400 ml kondenzovanog mleka
• 1 šolja svežih malina ili jagoda
• 1 kašika ekstrakta vanile

Priprema: Umešajte kondenzovano mleko i vanilu u velikoj posudi, potom dodajte 1 šolju pasiranog voća. U drugoj posudi, koristeći mikser na srednjoj i velikoj brzini, umutite gustu pavlaku. Stavite šlag u mešavinu bobičastog voća i kondenzovanog mleka kako biste napravili kompaktnu smesu. Sipajte u posudu i zamrznite 4-6 sati ili dok se ne stegne.

2. "Čokoladna bajka"

Za ovaj sladoled vam je potrebno samo tri sastojka:

• 500 ml slatke pavlake
• 1 konzerva kondenzovanog mleka (390 g)
• ½ šolje nezaslađenog kakao praha

Priprema: U činiju dodajte slatku pavlaku. Mutite dok ne udvostruči svoju veličinu. Potom dodajte kondenzovano mleko i nezaslađeni kakao prah. Dobro promešajte i prebacite smešu u posudu i zamrznite.

3. "Vanilla sky"

Za ljubitelje starog dobrog i proverenog ukusa mirisne vanile, recept u nastavku je baš za vas:

• ¾ šolje belog šećera
• 1 šolja slatke pavlake
• 2 ¼ šolje mleka
• 2 kašičice ekstrakta vanile

Priprema: Pomešajte šećer, pavlaku i mleko u šerpi na laganoj vatri dok se šećer ne rastvori. Zagrevajte samo dok se mešavina ne zagreje i dok se oko ivice ne pojavi mali prsten pene. Prebacite mešavinu u posudu za mućenje, kao što je velika šolja za merenje. Umešajte ekstrakt vanile i dobro mešajte. Kada je sladoled meko zamrznut, poslužite odmah ili stavite u zamrzivač da se zamrzne, 2 do 3 sata.

Foto: Promo

Još jedan saveznik u pravljenju kvalitetnog sladoleda je Samsung Bespoke frižider. Sa samo jednim dugmetom, funkcija Power Freeze automatski postavlja temperaturu zamrzivača na najniži nivo i stvara brz intenzivan talas hladnog vazduha. Odlično za zamrzavanje ili čuvanje smrznute hrane, kao što je sladoled ili brzo pravljenje leda. Osim toga, tu je i tanak ledomat ugrađen u vrata frižidera, pa možete biti sigurni da će vaš frižider imati apsolutno sve što vam je potrebno. Takođe, ne morate da brinete da ćete ostati bez leda usred žurke jer uz Bespoke frižidera možete da zamrznete hranu ili napravite led u sekundi.

Zahvaljujući jedinstvenoj SpaceMax tehnologiji, sa Bespoke frižiderima uvek ćete imati priliku da uskladištite i više hrane u prostranoj unutrašnjosti. Ova tehnologija koristi specijalnu izolaciju sa visokim sadržajem uretana koja omogućava da zidovi budu mnogo tanji, bez ugrožavanja energetske efikasnosti. Tako se stvara mnogo veći unutrašnji prostor bez povećanja spoljašnjih dimenzija. Osim toga, ako stavite nekoliko plastičnih pregrada između, imate vidljivost u svakom trenutku. Nema više kopanja po dnu zamrzivača za davno izgubljenom hranom! Ovo je razlog više da odaberete baš Samsung Bespoke frižider.

Više informacija možete videti na linku: https://www.samsung.com/rs/refrigerators/bespoke-refrigerator/

Foto: Promo
Foto: Promo
Foto: Promo

Autor: Nadlanu.com
Foto: Promo

Pogledajte još