Održan drugi "Let's Chef Together" događaj: Ambasada Indonezije domaćin večeri

Sinoć je u jedinstvenom ambijentu Prezident Palace Belgrade hotela održan drugi događaj u okviru serijala Let’s chef together (Kuvajmo zajedno) u organizaciji Color Media Communications u partnerstvu sa kompanijom Lidl Srbija i spomenutim Prezident Palace Belgrade hotelom.

Projekat Let’s chef together (Kuvajmo zajedno) je nastavak priče koju je pokrenuo naš magazin Diplomacy&Commerce Austria gde je cilj predstaviti autentična i tradicionalna jela koja se kuvaju širom sveta. Želimo da u društvo predstavnika diplomatskog kora, medija, food blogera i drugih gostiju govorimo o značaju hrane kao deo kulturnog i turističkog identiteta država širom sveta. Lidl proizvodi će nam pomoći da na najbolji način predstavimo sva ukusna jela koja ćemo pripremati. U planu je 10 događaja do kraja 2022.

"Hrana se može koristiti kao strateško sredstvo za jačanje turističke industrije jedne zemlje. Vlada Indonezije je pružila veliku podršku razvoju kulinarskog turizma kao posebnog turističkog sektora koji se intenzivno promoviše na međunarodnom tržištu. Indonežanski kulinarski turizam se ne odnosi samo na bogate varijante tradicionalne hrane koju Indonezija ima, već, što je još važnije, i na socio-kulturne vrednosti koje stoje iza same hrane" - naveo je ambasador Indonezije, Nj.E. gospodin Yudha.

Hrana je od velikog značaja za sve turiste koji putuju širom sveta, a mnogi od njih dolaze u Indoneziju posebno da probaju njene jedinstvene ukuse. Imali smo priliku sinoć više čuti i naučiti o ovoj prelepoj zemlji i njene posebnosti. Sa sigurnošću možemo reći da je većina gostiju poželela da je poseti, a verujemo da će neki to i uraditi.

Kako nam je rekao Nj E. Gospodin Yudha "Indonezija sada ponovo otvorena za međunarodne putnike koji bi želeli da posete zemlju u turističke i rekreativne svrhe. Potpuno vakcinisani putnici više nisu u obavezi da po dolasku pokažu negativan RT-PCR test i više ne podležu karantinu".

Kao turistička destinacija, Indonezija je poznata po svojoj kulturi i prirodi. Za sada, Bali ostaje najpopularniji za međunarodne putnike, uključujući i one iz Srbije. Pored svojih božanstvenih plaža, svetih hramova i ljubaznih ljudi, Bali takođe ima sopstvenu raznovrsnu kuhinju. Ljudi koji vole bogatu i začinjenu hranu obično vole jela karakteristična za ovo ostrvo.

Većina odabranih indonezijskih jela, koja su sinoć predstavljena, potiču sa Jave ili Sumatre, koji se nalaze u zapadnom delu Indonezije. Zapadni deo Indonezije takođe ima svoje živopisne plaže, iako ne tako popularne kao Bali ili Lombok. Međutim, u ovom delu Indonezije postoje i druge turističke atrakcije koje nude drugačiju atmosferu. Jezero Toba na severnoj Sumatri je najveće jezero u jugoistočnoj Aziji i jedno od najdubljih jezera na svetu. Ovo ogromno kratersko jezero sastoji se od ogromnog ostrva u njegovom centru. Hrana na Sumatri je uglavnom začinjena uz upotrebu kokosovog mleka i začinskog bilja.

Događaju je posebnu vrednost dalo izvođenje tradicionalnog indonezijskog plesa “Cendrawasih” u izvedbi plesne grupe Bidadari, koja je osnovana i radi u okviru ambasade Indonezije.

„Izuzetna nam je čast što smo ove nedelje uplovili u gastro avanturu sa ambasadom Indonezije gde smo uz pomoć Lidl namirnica napravili egzotična jela koja su nas čulom ukusa odvela do ove prelepe zemlje rasutih ostrva i polja pirinča. Ovim putem, pozivamo naše potrošače da koristeći Lidl namirnice osete čari kuhinja sa svih strana sveta, pa i onih zemalja koje nisu imali priliku da posete”, izjavila je Martina Petrović, rukovodilac Korporativnih komunikacija u Lidlu Srbija.

“Kao i uvek, velika nam je čast biti deo projekata u organizaciji Diplomacy&Commerce magazina. Ovog puta, u našem hotelu, upoznali smo i predstavili gostima kulturu Indonezije i sve ono što nosi bogatstvo ove zemlje. Moram priznati da sam veliki ljubitelj indonežanske hrane, te mi je ovo druženje bilo zaista posebno i autentično, a posebno zahvaljujući izvedbi tradicionalnog folklora i prilici da upoznamo goste sa sjajnim plesom koji je izveden u našem restoranu. Takođe, želim da iskoristim priliku da se zahvalim i kompaniji Lidl, kao još jednom sponzoru događaja, jer smo zahvaljujući njima dobili sveže namirnice koje su karakteristične upravo za ovu egzotičnu kuhinju. Radujemo se sledećim izazovima i novim kulturama koje ćemo ugostiti, ali I svim specijalitetima izvrsnih kuvara koji će rame uz rame sa našim šefom pripremati vrhunska jela” – rekla je Olivera Škorić, marketing menadžer u Prezident Palace Belgrade Hotelu.

Događaju je prisustvovao veliki broj zvanica. Članovi diplomatskog kora, mediji, blogeri i influenseri su u neformalnoj atmosferi uživali u indonezijskim đakonijama i toplom zvuku njihove tradicionalne muzike. Delić atmosfere možete pogledati na YouTube kanalu Color Media Communications.

Foto: Goran Zlatković

Pogledajte još