MUŠTERIJE BESNE: Nestašica zelene salate u Australiji primorala KFC da menja recepte

Australija se suočava sa nestašicom zelene salate, što je dovelo do znatnog porasta cena pa je čak i čuveni lanac restorana brze hrane "Kentaki frajd čiken" (KFC) bio primoran da promeni svoje recepte i u burgere, i da umesto zelene salate, koristi kupus, a to je razbesnelo mušterije.

Lanac restorana brze hrane KFC obavestio je mušterije da će umesto zelene salate koristiti mešavinu zelene salate i kupusa u svojim restoranima, navodeći kao razlog poremećaj u snabdevanju nakon što su velike poplave širom istočne obale Australije uništile useve zelene salate.

Jedna glavica ajsberg salate u Sidneju ili Melburnu, koja se nekada prodavala za oko dva, sada košta blizu osam dolara (12 australijskih dolara).

Ekonomski stručnjaci kažu da je pored loših vremenskih uslova porastu cena povrća i voća u Australiji doprineo i rat u Ukrajini koji je podigao cene dizela i đubriva, neophodnih poljoprivrednicima.

Iako su iz KFC-a savetovali potrošače da prilikom porudžbine zatraže izbacivanje kupusa iz hamburgera ukoliko nije "njihova šoljica čaja", mnogi su već stigli da se požale na društvenim mrežama.

- Činjenica da zelenu salatu zamenjujete kupusom, tera me da ponovo razmislim o svom obroku. Ima najmanje četiri ili pet stvari koje bih jeo pre kupusa. To je tako čudan izbor - napisao je jedan nezadovoljni korisnik Tvitera.

Drugi tviteraš rekao je da to što su u KFC restoranima zelenu salatu zamenili kupusom vidi kao "predznak apokalipse".

Ovo je već drugi put ove godine da KFC u Australiji ostaje bez jednog od ključnih sastojaka svojih najpopularnijih specijaliteta, pošto su u januaru morali da ograniče ponudu zbog nestašice piletine.

Izvor: RTS
Foto: Ilustracija/Unsplash.com

Pogledajte još