Dan Amerike u Beogradu: Konferencija, video-instalacije i izložba Vorholove "Četiri Džeki"

Kongres srpsko-američkog prijateljstva i magazin "Diplomacy & Commerce" organizovaće 9. septembra ove godine prvi Dan Amerike u Beogradu.

Prvi deo programa održaće se u Domu Narodne skupštine Republike Srbije gde će uvodna izlaganja imati predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić, general Džon Haris iz Nacionalne garde Ohaja i Kristofer Hil, ambsador SAD u Beogradu. U panelima će se govoriti o bezbednosti, energetici i ekonomskim vezama Srbije i SAD.

Večernji deo programa planiran je u Muzeju savremene umetnosti gde će se razgovarati o uticaju američkih umetnika na srpsku kulturu kao i ulozi srpskih umetnika na kulturnoj sceni SAD. Takođe, posetioci će samo tog dana imati prilike da vide sliku "Četiri Džeki" Endija Vrohola koju će Muzej savremene umetnosti tim povodom izneti iz svog depoa. U planu su i video-instalacije koje će biti posvećene američkim ulicama u Beogradu (Ulice Džordža Vašingtona, Džona Kenedija, Nikole Tesle, Mihajla Pupina, Endi Vorhola, Mala Amerika u Rakovici i Bulevar Vudro Vilsona u Beogradu na vodi).

Detalje programa možete da pogledate OVDE.

Pogledajte još