Intervju: Toni Cetinski

Prva kompilacija posle dve decenije...

-Dugo sam se nećkao, ali, eto, prevarili su me, skupili pesme i izdali album (smeh). Mislio sam da, kad se objavi kompilacija, kao da nemaš više šta da kažeš, a ja imam 30 pesama za novi album koji će izaći sledeće godine. Zaokružio sam dve decenije rada ovom kolekcijom hitova ali nemojte misliti da ćete me se tako lako rešiti.

Nije bilo lako izdvojiti 18 hitova ?

-Oslonio sam se na pesme koje izvodimo na koncertima. Gledate u ovakvim situacijama da zadovoljite svačiji ukus. To je isto kao kada majku pitate koje dete više voli. Uvek se nađe neko ko pita – zašto nema ove ili one pesme. Nadam se da će biti još prilika i još „best of“-ova.

Da li je bilo ideja da se na disk ubaci nešto novo, do sada neobjavljeno ?

-Nismo gledali striktno poslovno već smo hteli simbolično da obeležimo jubilej. Činjenica je da se od mene već deset godina traži da uradim kompilaciju. Žalosno je, kako reče jednom Bora Čorba, kada moraš 20 godina karijere, 20 godina rada da staviš na jedan CD.

Licidersko srce se deli na poklon, baš lepo... -To je iz Podravine. Simboličan gest, kao kada dođete na utakmicu pa razmenite zastavice. Vi meni dajete od srca sebe, dolazite na koncerte i mi sada pokušavamo da se odužimo.

Postoji li za Tonija Cetinskog letnji odmor ove godine ?

-Ne. Imam privilegiju da, posle saradnje sa Hozeom Karerasom i Majklom Boltonom, pevam kao gost na koncertu velike Monserat Kabalje na otvaranju ATP turnira u Umagu 23. jula a nadam se da će uskoro biti i koncert sa Plasidom Domingom. Nisam se usudio ni da sanjam sve to kada sam počinjao da se bavim muzikom.

Sedam dana kasnije kreće se u jednu novu priču ?

-Održaćemo u pulskoj Areni „crossover trilogija“ koncert sa filharmonijom koji se zove „Otkrivanje strasti“. Tri muzička pravca kojima sam se tokom karijere bavio sublimirao sam u jedan koncert. Biće tu italijanskih kancona, svetskih rok hitova kao i klasike. Krenuće turneja, doći ćemo svakako i do Beograda ali ne znam još uvek ništa preciznije o tome. Koncert u Puli ćemo snimati. Osim što će biti u prodaji, snimamo ga i zbog agenata pa će se taj program nuditi i stranom tržištu.

Prošlog leta si takođe pevao ovde, na Kalemegdanu a sve češće klupske nastupe u Beogradu imaju i druge hrvatske zvezde – Severina, Masimo Savić, Nina Badrić...

-Lepo je i drugačije nego u velikim halama, intimnije je. Ljudi znaju svaku moju plombu – srećom, sve su bele (smeh). Lepo je kada je masa ispred tebe, radi adrenalin, a ovo je malo elegantnije. Sviđa mi se, poželim se i takvih koncerata.

Pogledajte još