Svečano predstavljen jedini magazin o skijanju "SkiYu"

U sklopu trodnevne konferencije Jahorina Digital Hub 2022 promovisan je jedinstveni projekat Olimpijskog centra Jahorina - skijaški magazin koji predstavlja najbolji vodič za narednu zimu u celom regionu!

Na Jahorini je sinoć upriličeno predstavljanje regionalnog, luksuznog časopisa o skijanju pod nazivom "SkiYu". Namenjen skijaškoj populaciji, ljubiteljima planina, te onima koji su zainteresovani ponudom skijaških centara zemalja bivše Jugoslavije, ovaj vanvremenski časopis predstavlja neprikosnoven vodič u planiranju odmora u zimskim mesecima sezone 22/23. Kupovinom "SkiYu" časopisa, čitaoci će imati priliku da na jednom mestu saznaju odgovore na sva pitanja koja proizilaze iz odluke da ovogodišnje zimovanje bude čak i sjajnije nego prethodno, počevši od informacije koja su to poznata skijališta iz republika nekadašnje zajedničke države, sve do broja i težine staza kojima ona raspolažu, te na koji način da izaberu najbolji smeštaj na planini, ali i najboljeg instruktora skijanja. Uz interesantne činjenice o svakom od pomenutih skijališta, preko živopisnih fotografija istih, do intervjua sa poznatim licima nekadašnje i sadašnje skijaške i planinske scene, vodiće ih neponovljivi sadržaj luksuznog "SkiYu" časopisa.

Tim povodom direktor Olimpijskog centra Jahorina, Dejan Ljevnaić je rekao:

- Sa velikim zadovoljstvom smo upravo predstavili projekat koji smo sa posebnom pažnjom uz brigu o svakom detalju pripremali duži vremenski period, jedinstveni skijaški magazin - 'SkiYu'. Kako nam se bliži najlepši, praznični deo godine, vreme kada planiramo zimski odmor i odlazak na neke od planina i fantastičnih skijališta koja nas okružuju odlučili smo da vam poklonimo najbolji vodič za narednu zimsku sezonu za sve ski centre u regionu. Kroz bogato iskustvo tokom 15 godina rukovođenja, kreiranja ski centara kao i konsultatnske usluge za ski centre u regionu, ali i svetu susreo sam se sa mnogobrojnim izazovima, ali i saznanjima. Postoje ljudi kojima je skijanje sastavni deo života, koji šire mir, ljubav poštovanje toleranciju, imaju obrazovanje, obišli su puno — proputovali, i žele da dok su na zemlji uživaju u životu. Tokom putovanja i sam sam se uverio da ih ima više samo su oni drugi glasniji. Ovim magazinom želim da okupim sve ljude koji promovišu pomenute vrednosti.

Žikica Milošević, glavni urednik časopisa koji izdaje kompanija Color Media Comunications takođe se obratio prisutnima.

- Ovo je bio veliki izazov za nas, avantura je napraviti ovakav časopis na 200 strana koji je ovoliko luksuzan. Kada pomislim na skijanje, uvek se setim bivše Jugoslavije. Mislim da većina naših skijaša bira skijališta koja smo obuhvatili ovim časopisom, i većina skijaša koji tek uče da skijaju biraju ova zimovališta. Spremili smo obilje informacija, mnogobrojne zanimljivosti, spektakularne fotografije, trudili smo se da budemo što informativniji, da imamo što svežije informacije. Trudićemo se da svake godine bude tako. Nekada smo imali školske edukacije i skijaške ekskurzije, a sada su mlade i nove generacije prilično u digitalnom svetu. Mi ovim časopisom želimo da ih ubedimo i predstavimo im koliko je zaista fantastično biti na skijama i na planini zimi. Ovaj časopis je nešto najluksuznije što smo izdali, težak je oko kilogram tako da može poslužiti u razne svrhe - našalio se Žikica.

Međunarodni ekspert za skijaške biznise i ski centre, autora "Međunarodnog izveštaja o snežnom i planinskom turizmu", Laurent Vanat je rekao:

- Zaista sam bio impresioniran kada sam danas poslepodne konačno dobio priliku da pročitam 'SkiYu' časopis. S obzirom na to da sam govorio za 'SkiYu' očekivao sam da će isti biti odličan, ali sada vidim da je u pitanju časopis koji izgleda mnogo bolje nego što sam očekivao. Ne samo da on izgleda odlično, već je i njegov sadržaj izuzetno interesantan. Kao što možda znate, svake godine pripremam 'Izveštaj o skijalištima iz svih zemalja sveta', ali uvek je prilično teško doći do informacija koje su mi za isti potrebne. Nikada nisam imao priliku da u rukama držim tako sveobuhvatan izvor informacija o svim skijalištima zemalja nekadašnje Jugoslavije kao u ovom časopisu - on na jednom mestu sadrži strahovit broj praktičnih informacija o samim skijalištima, te svim njihovim komponentama. Skijališta zemalja bivše Jugoslavije su unazad par godina zaista unapređena, toliko da, slobodno mogu reći, imaju sve karakteristike ski centara koji ispunjavaju sve standarde - ne samo da nude dan sjajnog skijanja, već i ponudu koja će omogućiti fantastičan višednevni odmor kako za pojedince, tako i za cele porodice. Siguran sam da će ovaj časopis učiniti da mlade generacije sve više uživaju u skijanju i vremenu provedenom na predivnim planinama regiona.

Autor: Nadlanu.com
Foto: Nadlanu.com

Pogledajte još