Taste of Planet 2022 - Hrvatska predstavila Novosađanima svoju kulturu i nacionalnu kuhinju

Udruženje "The Best Events" uz medijsku podršku kompanije Color Media Communications i institucijalnu podršku Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam i Grada Novog Sada - Gradske uprave za privredu od 2017. godine priprema festival nacionalnih kuhinja „Taste of Planet“ koji se održava u Novom Sadu, na Platou ispred TC Promenada, od 25. do 31. oktobra 2022. godine.

Tokom sedam festivalskih dana, imaćemo čast da ugostimo ambasadore stranih država u Beogradu, kao i predstavnike nacionalnih zajednica koji će predstaviti raznovrsne ukuse svojih nacionalnih kuhinja, kao i bogat kulturno-umetnički program.

U autentičnim drvenim kućama posetioci će imati priliku da degustiraju različite slane i slatke gurmanluke, ali i da kupe suvenire i rukotvorine karakteristične za raznovrsnu vojvođansku ponudu.

U četvrtak se na festivalu predstavila nacionalna kuhinja Hrvatske. Hrvatska nacionalna kuhinja specifična je u odnosu na druge evropske kuhinje, a razlike u izboru hrane najveće su između kopnenih i primorskih delova Hrvatske.

Više o ovim razlikama mediteranske i severne kuhinje imali smo priliku da čujemo od Mirka Turšića, predsednika Hrvatskog kulturno-prosvetnog društva "Jelačić".

Pored uživanja u tamburaškoj muzici karakterističnoj za kulturu zemlje koju smo predstavili, posetioci su degustirali ukusnu "Dalmatinsku pastu" pripremljenu po receptu domaćina.

Program festivala možete pratiti na zvaničnom sajtu: http://communications.rs/tasteofplanet2022/

Partneri festivala su kompanija Coca-Cola kao generalni pokrovitelj i kompanija Heineken.

Pogledajte još