Vanesa Dejvidson: Humana lepotica sa Jamajke

Vanesa Dejvidson, njujorška manekenka i top model poreklom sa Jamajke, pred objektiv je stala i tu ostala uprkos tome što je svoju budućnost zamišljala kao advokat ili meteorolog. Autentična lepota, sreća i talenat vode i danas ovu mladu devojku na putu ka uspehu, a nekoliko dana provela je i u poseti Srbiji.

S koliko godina ste uplovili u svet manekenstva, kako se to dogodilo?

- Na porodičnim odmorima, dok sam šetala po tržnim centrima ili aerodromima, prilazili su mi razni agenti nudeći mi vizit karte. Nikad ih nisam pozvala. Tad sam imala 15-16 godina, pohađala sam srednju školu i nisam imala pojma šta je manekenstvo. Situacije su se ponavljale, a preokret se dogodio na aerodromu Norman Manli u Jamajci, kada sam napravila “grešku” i jednom agentu dala svoj broj telefona. Tako je sve počelo. Sa 19 godina preselila sam se u Sjedinjene Američke Države i potpisala prvi ugovor za Vilhelmina models u Majamiju, a nakon toga je usledio ugovor sa Major model menadžmentom u Njujorku.

Koje vrstu editorijala najviše volite da radite i zbog čega?

- Volim timski rad i najvažnija mi je energija na snimanjima. Ako svi unesu optimizam, rezultat je sigurno vidljiv na kraju. Na primer, jednom sam imala fotografisanje za kalendar u močvari Everglejds na Floridi. Iz ove perspektive, verovatno ne bih ponovila to iskustvo, ali su međuljudski odnosi bili do te mere savršeni da sam zaboravila na fobiju od aligatora i krokodila. Osim toga, uživam u snimanju modnih editorijala koji opravdavaju suštinu mode.

Imate li uzore u modnoj industriji?

- Apsolutno. To su Tajra Benks, Iman, Beverli Džonson, Grejs Džons, Lija Kebede. Sve su one doprinele budućnosti crnih modela u modnoj industriji.

Šta je potrebno za uspeh u Vašem poslu, koja vrlina je Vama otvorila vrata?

- Talenat, vera u sebe, motivacija, disciplina, strast, izdržljivost, osobina da nikada ne prihvatate “ne” kao odgovor i na kraju, da sve to što radite radite srcem. Vera u sopstvene mogućnosti je neophodna. Meni je pomoglo to što nisam sve padove shvatala isuviše lično.

S kojim poznatim brendovima ste sarađivali i ko je na Vas ostavio najlepši utisak?

- Roberto Kavali i La perla su ostavili najlepši utisak na mene.

Prvi put ste u Srbiji, kojim povodom ste ovde i kakvi su prvi utisci?

- U vašu divnu zemlju Srbiju i prelepi Beograd došla sam na poziv preporuku njegove ekselencije ambasadora Srbije u Crnoj Gori dr Vladimira Božovića. Toliko mi je pričao o vašoj zemlji i narodu i zaista je bio u pravu, ima mnogo toga da se vidi i pozivam sve da dođu i investiraju i uživaju u Srbiji. Takođe, želim da se zahvalim najboljem hotelu Hajat i celom timu hotela.

Koji je Vaš prvi utisak o izgledu žena u Srbiji?

-Žene u Srbiji imaju jedinstvene, snažne crte lica i zapanjujuće su lepe. Vode računa o svom telu i lepo se oblače. Po meni, najvažnija je ona unutrašnja lepota koju nosi svaka žena.

Bavite se humanitarnim radom, kako se rodila ta želja i na šta ste fokusirani u tom radu?

- Rođena sam sa željom da pomognem drugima, to je prirodan osećaj za mene. Svi smo međusobno povezani. Humanost nosim iz kuće, brinula sam o mlađoj braći i sestrama. Kao odrasla osoba priključila sam se Sai baba fondaciji u Njujorku, gde smo obezbeđivali obroke beskućnicima.

Pogledajte još