BEAUTY SAVETI: Kako izgleda pravilna nega kože lica tokom hladnih dana?

Da li svaki put kada se zima približava osećate da je vaša koža pod stresom zbog hladnog vremena i oštrih promena temperature? Suvoj koži koja je sklona iritaciji, potrebna je prava rutina da biste zadržali elastičnost kože i sjaj. Kako se možete boriti protiv sezonskih fluktuacija kože?

Prvi korak je da popravite svoju zimsku rutinu nege kože. To ne znači da morate da promenite sve proizvode koje već imate u svom ormariću, već samo napravite male izmene kako biste poboljšali prirodnu odbranu vaše kože, ostavljajući je da izgleda zdravo uoči zime.

Koje sastojke treba da ubacite u svoju rutinu?

Čitanje etikete sa sastojcima svakog proizvoda može vam pomoći da shvatite da li je zaista određeni proizvod prikladan za vaš tip kože i za godišnje doba.

- Sastojci koje vaša koža želi zimi uključuju hranljive omega 3 i omega 6 masne kiseline, ceramidi, nar i skvalen - kaže dermatolog.

Ali nije vam potrebna diploma dermatologa da biste shvatili koji proizvodi za zimsku negu kože su pravi za vas. Fokusirajte se na sprečavanje dehidracije. To možete učiniti jednostavnim korišćenjem blagog sredstva za čišćenje, hidratantnog seruma, a zatim čestim nanošenjem hidratantne kreme.

Zašto se zimi na licu ili vratu pojavljuju akne?

Mnoge žene razviju akne oko vilice i vrata tokom zimskih meseci, a to je obično zbog prljavih šalova, kragni i rolki koje stalno dodiruju naše lice. Potrudite se da ih redovno perete. Ako vidite šminku oko kragne svoje jakne, dobra je ideja da je očistite.

Prava nega kože za zimu

Bez obzira na tip kože, stručnjaci preporučuju osnovne sastojke za zimsku negu kože kako biste zaštitili i nahranili vašu kožu tokom cele zime.

Podrazumeva se da beauty rutinu počinjete pravilnim čišćenjem lica ujutru. Bakterije i klice koje su se tokom noći nakupile na licu, sa vaše kose ili jastuka, moraju da odu, pa će dobro sredstvo za čišćenje stvoriti osnovu za ostale proizvode za negu kože.

Zatim na scenu stupa hidratantna krema koju uvek treba izabrati prema tipu kože. Morate uključiti i dubinske hidratantne maske, najmanje dva puta nedeljno. Štaviše, pošto je koža oko očiju osetljivija od ostatka lica, neophodna je upotreba specijalizovanog proizvoda. Opet, birajte kremu na osnovu tipa kože. Pored kreme koja neguje nežnu kožu oko očiju, serum ima podjednako važno mesto u zimskoj rutini jer se bori protiv suvoće kože.

Poslednji i najneophodniji korak je nanošenje SPF kreme kako bi se zaštitila kožu od "skrivenih" sunčevih zraka. Naravno, ako želite u isto vreme i pokrivenost, investirajte u toniranu kremu za sunčanje.

Izvor: Ženskimagazin.rs
Foto: Ilustracija/Freepik.com

Pogledajte još