PRAZNIČNO, INTERKULTURNO, HUMANITARNO MUZIČKO VEČE: "Mir, ljubav, nada" za decu Centra za zaštitu odojčadi, dece i omladine u Zvečanskoj ulici

Ova godina je bila teška, tmurna kao vreme, ali ipak decembar donosi radost i svetlost praznika. Hanuka i Božići donose svetlost, poklone, radost, miris kolača, pozivaju na mir u nama i oko nas, dok je Nova Godina sinonim za dobre želje nama samima i onima koje volimo. Nažalost u ovoj godini bilo je previše ružnog (virus, rat, kriza, poskupljenja...) i tužno, pa baš zato moramo želeti lepše nama i drugima. Teško je isključiti se i zaboraviti na probleme, zato je tu Srpsko – jevrejsko pevačko društvo i njihova muzika. Lepeza kompozicija, različitih epoha i stilova, na puno jezika, stvoriće čaroliju i povesti vas na malo krstarenje prazničnim čarobnim putem. Muzika će izbrisati brigu, doneti ljubav, toplinu, osmehe, mirise sreće, dobre vibracije, zbog kojih ćete zaboraviti na sivilo svakodnevice. Bićete u malom magičnom balončiću lepih nota, a istovremeno obradovaćete Centar za zaštitu odojčadi, dece i omladine u Zvečanskoj ulici.

Koncert "Mir, ljubav, nada" će biti održan u ponedeljak 12. decembra u 20 časova, u lepoj, praznično dekorisanoj sali Pozorišta na Terazijama. Humanitarno, magično muzičko veče je prilika da publika uživa, ali i da obraduje decu u Zvečanskoj, jer je sav prihod od kupljenih karata namenjen njima. Karte se mogu kupiti na Biletarnici Pozorišta ili online po ceni od 500 i 800 Rsd.

Koncertni program je kolaž duhovne, tradicionalne i moderne muzike, na srpskom, hebrejskom, ladinu, jidišu, engleskom, nemačkom, latinskom, španskom, staroslovenskom i hrvatskom jeziku; slavi praznike i gradi interkulturni dijalog, prijateljstvo, preplitanje tradicija, donosi toplinu, svetlost i mirise praznika, jelke; poziva na mir i ljubav. Nežna, radosna, topla muzika – kolende, psalmi, gospel, pop... "Ocho Kandelicas", "Ahavat Olam", "Agnus dei", "Tiha noć", "Stand by me", "Oh happy day", "Heruvimska", "Romski medly", "Carol of peace", "Feliz Navidad" - samo su deo muzičke čarolije.

Divne kompozicije izvode se uz zvuke klavira (Đorđe Perović), harmonike (Miloš Punišić), klarineta (Duško Stamenković), gitare (Zoran Veljković), udaraljki (Dušan Petrović) i violine (Jelena Pejanović), pod dirigentskom palicom sjajne Bojane Radivojević i solističkih numera Jelene Škorić, Đorđa Nenića, Dine Sajeh... Za koncept i organizaciju koncerta "kriva" je Marlena Weinberger Pavlović predsednica Srpsko – jevrejskog pevačkog društva. Hor SJPDS obećava sjajan provod uz mala iznenađenja i puno optimizma! Dođite.

Koncert omogućili: Ministarstvo kulture, Sekretarijat za kulturu, Ambasada Španije, Informatika i drugi.

Autor: Nadlanu.com
Foto: Promo

Pogledajte još